EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire

 

Go Back   EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire > EverQuest II > Support Forums > Tech Area > Account Related Support
Members List Search Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 12-06-2011, 02:49 PM   #1
Adaeon

Tester
Adaeon's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 33
Default

I was able to get to the character screen, and it appears that 4 of my character slots which do contain characters are showing locked.

I never played EQ2X, but I was under the impression that subscribers would not be losing any slots as a result of the game going F2P.  Is this incorrect?

Adaeon is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2011, 02:56 PM   #2
Tigress

Loremaster
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,739
Default

you are posting pre-maturely.  have you never logged in when the servers were locked??  if thats the case, then try it next week -- you'll see.  anyway, characters are often missing and/or locked.  panicking before the servers come up is pointless.  once the servers are up, if your stuff is missing (which i seriously doubt will be the case), THEN you can send in tickets.

Tigress is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2011, 03:33 PM   #3
Adaeon

Tester
Adaeon's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 33
Default

Tigress wrote:

you are posting pre-maturely.  have you never logged in when the servers were locked??  if thats the case, then try it next week -- you'll see.  anyway, characters are often missing and/or locked.  panicking before the servers come up is pointless.  once the servers are up, if your stuff is missing (which i seriously doubt will be the case), THEN you can send in tickets.

I was providing information to the team through the appropriate venue. If this was working as intended, fine. If not, they need to know what is happening. It cost me nothing but a minute of my time to let them know about it.

Adaeon is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2011, 03:40 PM   #4
TSR-JoshuaM

Customer Service
TSR-JoshuaM's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,609
Default

It's not a point to argue about.

Servers aren't up, what you see will not reflect what may be when they are.

No one has any issues with you providing information SMILEY

__________________
TSR Joshua M.

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment



How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939



How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-JoshuaM is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2011, 06:54 PM   #5
5macchiato

Journeyman
5macchiato's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Default

I have a question regarding character slots.  I started play F2P just last week and understood that I get 4 char slots with silver membership. I am currently using one and still have3 free.  But after the update, I can no longer create another character because it claims I have exceeded my limit. Note that  I am also an old player of the original EQ2 $14.99/mo but have not renewed my subscription.  Does it mean that my old chars from the original have taken the place of my free slot?  Thank you in adavance for taking the time to read this.

5macchiato is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2011, 06:58 PM   #6
TSR-JoshuaM

Customer Service
TSR-JoshuaM's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,609
Default

5macchiato wrote:

I have a question regarding character slots.  I started play F2P just last week and understood that I get 2 char slots. I am currently using one and still have 1 free.  But after the update, I can no longer create another character because it claims I have exceeded my limit. Note that  I am also an old player of the original EQ2 $14.99/mo but have not renewed my subscription.  Does it mean that my old chars from the original have taken the place of my free slot?  Thank you in adavance for taking the time to read this.

Any character across our EQII franchise will consume your slots.  That includes characters on our EU regions, US regions, EQ2Extended region (Freeport), or our Live Gamer servers Vox/Bazaar.

__________________
TSR Joshua M.

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment



How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939



How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-JoshuaM is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2011, 07:05 PM   #7
5macchiato

Journeyman
5macchiato's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Default

I see.  Thank you very much for clarifying the issue and answering my question very quickly =]. Though I am bit down that I've lost my free slots after the merge.

5macchiato is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2011, 11:02 PM   #8
Cecie
Server: Kithicor
Guild: Shoo Ponies
Rank: Leader

Loremaster
Cecie's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 56
Default

I purchased two character slots months ago, used one, and had the other open until the f2p cpnversion today. Now I have no open slots.

I had one character on the Freeport (EQ2X) server, which has now been added to my character list, but i was led to believe by SJ that we would still have any purchased (and unused) slots still available to us. Our EQ2X characters would be added to our account, and not take away our purchased slots.

Please refer to post: http://forums.station.sony.com/eq2x...?topic_id=11111

Cecie is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2011, 11:08 PM   #9
shenker

Tester
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 18
Default

Having the same problem cecie just involving more toons. We were told that they would not take our current slots. I had a slot open for my beast and now with the toons from eq2x I have lost my slots.

__________________
http://eq2players.station.sony.com/signature?characterId=439119205
shenker is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2011, 11:18 PM   #10
TSR-JoshuaM

Customer Service
TSR-JoshuaM's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,609
Default

[email protected] wrote:

I purchased two character slots months ago, used one, and had the other open until the f2p cpnversion today. Now I have no open slots.

I had one character on the Freeport (EQ2X) server, which has now been added to my character list, but i was led to believe by SJ that we would still have any purchased (and unused) slots still available to us. Our EQ2X characters would be added to our account, and not take away our purchased slots.

Please refer to post: http://forums.station.sony.com/eq2x...?topic_id=11111

Please make sure you get a support ticket open so we can address this.  When it comes to resolutions that will require me getting your station name, and specifically for the character slot issues, we want to keep it all tracked.

__________________
TSR Joshua M.

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment



How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939



How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-JoshuaM is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 04:53 PM   #11
Cloudrat

Tester
Cloudrat's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,560
Default

TSR-JoshuaM wrote:

5macchiato wrote:

I have a question regarding character slots.  I started play F2P just last week and understood that I get 2 char slots. I am currently using one and still have 1 free.  But after the update, I can no longer create another character because it claims I have exceeded my limit. Note that  I am also an old player of the original EQ2 $14.99/mo but have not renewed my subscription.  Does it mean that my old chars from the original have taken the place of my free slot?  Thank you in adavance for taking the time to read this.

Any character across our EQII franchise will consume your slots.  That includes characters on our EU regions, US regions, EQ2Extended region (Freeport), or our Live Gamer servers Vox/Bazaar.

HUH?  other regions have always had their own set of slots , you could make the same amount on each region. Has this changed?

__________________
Cloudrat is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 04:57 PM   #12
TSR-JoshuaM

Customer Service
TSR-JoshuaM's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,609
Default

Cloudrat wrote:

TSR-JoshuaM wrote:

5macchiato wrote:

I have a question regarding character slots.  I started play F2P just last week and understood that I get 2 char slots. I am currently using one and still have 1 free.  But after the update, I can no longer create another character because it claims I have exceeded my limit. Note that  I am also an old player of the original EQ2 $14.99/mo but have not renewed my subscription.  Does it mean that my old chars from the original have taken the place of my free slot?  Thank you in adavance for taking the time to read this.

Any character across our EQII franchise will consume your slots.  That includes characters on our EU regions, US regions, EQ2Extended region (Freeport), or our Live Gamer servers Vox/Bazaar.

HUH?  other regions have always had their own set of slots , you could make the same amount on each region. Has this changed?

Yes it has.  Character slots are global for EQII now, regardless of region.  We gave you free slots to accomodate this as long as the characters were created prior to the cutoff date (which was 11/10 I believe)

__________________
TSR Joshua M.

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment



How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939



How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-JoshuaM is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 12:24 PM   #13
Radiosickness

Loremaster
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4
Default

Hello all,

  I was wondering if anyone else has had this issue.  On dec 8th in the morning i bought a character slot to be able to create a beastlord.  When i went to create him it said i needed AoD.  Ok thats no problem, I bought the AoD later that evening and now my character slot that i bought is gone.  I have submitted a ticket and am still waiting to hear back but i just wanted to ask anyone else.

Radiosickness is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 01:18 PM   #14
Freef

Loremaster
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 21
Default

I am having the same problem as Radiosickness.  I petitioned twice yesterday.

Freef is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 01:37 PM   #15
Radiosickness

Loremaster
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4
Default

Well im glad to hear im not the only one.  I am still waiting to hear back about my petition, so we shall see.

Radiosickness is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:22 PM.

vBulletin skin by: CompleteGFX.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All threads and posts originally from the EQ2 and Station forums operated by Sony Online Entertainment. Their use is by express written permission.