EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire

 

Go Back   EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire > EverQuest II > Altar of Malice Beta > General Beta Discussion (AoM Beta)
Members List Search Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 10-21-2014, 04:14 AM   #181
Cefur

New Member
Cefur's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default


That's my concern also. I am not going to fork over $50 and still pay and active membership for a product that is faulty.
Cefur is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 05:06 AM   #182
Blueiris

Member
Blueiris's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Exactly, I know there are going to be alot of people with the same feelings and Sony is going to loose alot of money on this one.
Blueiris is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 05:20 PM   #183
Alenna

Well-Known Member
Alenna's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

I won't be able to increase mine it is hte max it will go hmm better do another DxDiag and put that in for them to check

and I too don't see my way clear to buying the xpac I can't play and I was going to try and get enough for the CE if I could. nor can I see keeping my gold membership going if I can't progress with my friends and guildmates.
Alenna is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 05:29 PM   #184
Windstalker

Developer
Windstalker's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Hey folks,

We are taking this seriously. The goal for the team is (and always has been) if you can play on Live today in current content, then you should be able to play in the expansion when it launches. We certainly didn't expect to have issues and didn't plan to require more memory - though we are surprised at some of the specs we're seeing some people play with. But, like I said, we're focused on improving the memory issues in the terrain zones right now and we need your support to test when we get fixes in. We're sorry it's been frustrating for some of you, but without your help a lot more people would be frustrated. Hang in there with us please!
Windstalker is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 05:38 PM   #185
ladyj

New Member
ladyj's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

tys windstalker for getting back to us. I would really like to buy expansion but obviously if I can't play on beta then it would be money down the drain. I have plenty of memory, play windows 7 64bit intel 5 so don't know why I can't. it just will not let characters into zone, it just stops working. therefore, I think the problem is with the programme not my computer.
ladyj is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 06:18 PM   #186
Quiarrah

Active Member
Quiarrah's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

New
oh and please post character names so i can try to look up the crash logs.
Bellatryx and Quiarrah
Quiarrah is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 06:20 PM   #187
Leafa

Member
Leafa's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

And the pressure is on, lol! I'm hopeful that the patch hitting around noon will finally allow me to experience beta content. I'm wondering once the 'crashers' get in to beta, if there will be many new bugs/glitches for us. Ideally we'll have enough time to encounter/report/fix before the expansion goes live, or holy smokes, the support lines will be bogged down with upset customers.

I saw that beta testers can now claim their rewards on live. Will we still be given the chance to earn those same rewards until the release on live? Hopefully there will still be some beta raiding Smile
Leafa is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 06:52 PM   #188
Grandmoim

New Member
Grandmoim's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

I have:
a. downloaded latest graphics drivers
b. lowered graphics to extreme minimum
c. cleared files in beta cache folder
d. redownloaded entire beta launcher...FULL DOWNLOAD, not streaming
e. copied all D3...dll files into beta folder
f. veried that my entire system meets AT LEAST the minimum requirements for EQ2. Most are over the minimum.

Each time, I succeeded on re-entering the beta version only to develop a new problem. This time, I got into Tranquil Sea fine and then flew to Phantom Sea to continue the TS quest line. I crashed upon hitting the zone line. I can get in with other toons who are in Tranquil Sea, but not my main who is in Phantom Sea...the one who has done all the quests! I have neither the time nor the inclination to redo all the quests that I have already completed and it's EXTREMELY frustrating to not be able to complete them...not to mention the fact that should I start the quests again with another toon, I will probably just end up stuck with that toon, too.

PLEASE CORRECT THE CRASHING ISSUES SO THAT EVERYONE HAS A CHANCE TO EARN THE BETA TESTING REWARDS. THEY ARE THE ONLY THING THAT KEEPS ME HERE, TRYING TO GET IN AGAIN, AND AGAIN, AND AGAIN....need I go on???
Grandmoim is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 09:17 PM   #189
GIndotto

Active Member
GIndotto's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Dear Dev Team,

Patched Beta today, (have previously re-downloaded the entire Beta file after last week's patch), and loaded it up. Still crashed into Tranquil Sea @ "Adding Character to Zone". Going to try a few tricks and if anything changes I'll let you know! Logged in @ 1:04 Pacific just now on Gindotto. I'll be attempting some recopies in random locations just to see if I can zone in from another bell so the name may change on future escapades.

I'm also seeing the ToV backsplash with the AoM logo on the startup screen in Beta. I did a very hard wipe of files and info last week and I'm not sure if it's just something silly on my end or if it's bugging out for others as well.

Thanks again for the legwork, as a Froglok I can really appreciate it!

Gindotto

P.S., Hey I was looking at the Beta Rewards, I noticed a Solo, TS, Heroic and Raid, but I must have missed the "Technical Troubleshooting" version. This of course would be a swivel office chair with all the equivalent stats to the others, but the added bonus of a height adjustment bar. Surely I overlooked this and it exists in the game for /claim? (See Holy I'm keeping my sense of humor! Confused)
GIndotto is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 09:17 PM   #190
Cefur

New Member
Cefur's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Character Name: Eruadan

Detailed data has been entered here : https://forums.station.sony.com/eq2...hes-when-accessing-the-isle-of-refuge.552245/
Cefur is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 09:41 PM   #191
Beyoncia

Active Member
Beyoncia's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

I think the last patch is not here yet.
Beyoncia is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 09:58 PM   #192
GIndotto

Active Member
GIndotto's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

I downloaded 53 mb of something then. Either way I still crashed and will attempt again tonight or tomorrow!
GIndotto is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 10:11 PM   #193
Dmack

Member
Dmack's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

I have good news and bad news from my end.

First the good news.

Can get into both zones now in full screen mode.

The bad news.

I still have to delete the cache.
Dmack is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 10:16 PM   #194
Cefur

New Member
Cefur's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default


Oh yeah I failed to mention ... still crashing on adding character to zone.
Cefur is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 11:23 PM   #195
Beyoncia

Active Member
Beyoncia's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Well, not sure if the patch is already here, but I'm still crashing.
Beyoncia is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 12:09 AM   #196
Grandmoim

New Member
Grandmoim's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

I'm still crashing, too. I have my main, Grandmomx, now stuck in Phantom Sea and can't log her in. It crashes at the "adding character to zone" point. I have repeatedly cleared the cache, which worked the first couple of times, but not for the past several HOURS. I created two other toons and got them to Tranquil Sea only to lose them the same as Grandmomx when zoning into Phantom Sea. And I have one in Tranquil Sea that crashed as soon as I got her there. :-( My frustration level is off the charts! I have spent countless hours over the past week just trying to get the tradeskill quests done. I only accomplished 9 of them and have little hope of getting the rest done since that toon is hung up. Doubt seriously if I will buy the expac or participate in another beta. My time and sanity are worth more than this crap!!!
Grandmoim is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 12:37 AM   #197
Daalilama

Well-Known Member
Daalilama's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Still getting vertex shader error on TS loading screen....patience is starting to wear extremely thin. At this stage its beginning to look like to beta rewards for myself let alone testing anything and everything...
Daalilama is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 02:42 AM   #198
Lenanu

New Member
Lenanu's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

And still crashing at Adding character to zone...

Character's name is Ashuna. Brand new character after clearing catche and having game fully download. *Sighs* Please tell us we get something out of this for the continued frustration?
Lenanu is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 03:07 AM   #199
Dmack

Member
Dmack's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

I was doing great for about 20 minutes then I don't know, must have hit an area with a lot of objects. I can't get back in. As I said elsewhere. It's just to aggravating to try to play atm.

Seems the spec for the game has changed now. Frown
Dmack is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 04:16 AM   #200
Carnades

New Member
Carnades's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Still having the same issue, eq2 crashes when zonning to Tranquil sea
Redownloaded beta server folder 3 times now.. other then the waste of time it still crashes. I would like to help with testing the expac before it goes live, but i'm getting frustrated when cannot even zone to new area.

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: EverQuest2.exe
Application Version: 1.0.0.1
Application Timestamp: 54449e1b
Fault Module Name: EverQuest2.exe
Fault Module Version: 1.0.0.1
Fault Module Timestamp: 54449e1b
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0087b4a3
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.140706-1506)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: eMachines
System Model: ET1352G
BIOS: Default System BIOS
Processor: AMD Athlon(tm) II X2 260u Processor (2 CPUs), ~1.8GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 3840MB RAM
Page File: 2049MB used, 5627MB available
Windows Dir: C:Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (retail)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 6150SE nForce 430
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: EnumPCIVEN_10DE&DEV_03D0&SUBSYS_03921025&REV_A2
Display Memory: 1912 MB
Dedicated Memory: 248 MB
Shared Memory: 1663 MB
Current Mode: 1280 x 960 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: eView 17f3
Monitor Id: EMA0309
Native Mode: 1024 x 768(p) (84.997Hz)
Output Type: HD15
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvd3dum.dll
Driver File Version: 9.18.0013.0783 (English)
Driver Version: 9.18.13.783
DDI Version: 9Ex
Driver Model: WDDM 1.0
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 2/19/2013 22:32:36, 18376008 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp:
Device Identifier: {D7B71E3E-4090-11CF-9A70-9F231FC2C435}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x03D0
SubSys ID: 0x03921025
Revision ID: 0x00A2
Driver Strong Name: oem45.inf:NVIDIA_SetB_Devices.NTamd64.6.0:Section0 01:9.18.13.783Tongueciven_10de&dev_03d0
Rank Of Driver: 00E02001
Carnades is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 06:12 AM   #201
Alenna

Well-Known Member
Alenna's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

It was raid night for my guild so did not get a chance to check out the new build will do so tomorrow morning and just to be on the safe side I shall do a valadate of the files before logging on. I do hope htis fixes it so my 32 bit 2gig ram system can run it. crossing my fingers.

And thanks for working so hard on this.
Alenna is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 12:01 PM   #202
Keelinn

New Member
Keelinn's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

/sigh Add me to the list.

After doing all the suggested things and as a last resort to solve my crashing issues, I have just done a complete reinstall of beta and my problem is even worse. Prior to this, I was on the odd occassion able to actually zone into the TS, albeit it running at 7fps at best. Now it crashes everytime I press play. I guess no solo/heroic/raid testing or beta rewards for me and doubtful I'll even purchase xpac if I cant access the content.

Edit: I have stopped crashing on hitting play - I now have intro music, and a blank flickering screen.
Keelinn is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 02:13 PM   #203
Eshaac

Active Member
Eshaac's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Yep, having same issue as most here.. adding character to zone... toons are Eshaac, Heppy

Eshaac
Eshaac is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 07:07 PM   #204
ladyj

New Member
ladyj's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

just to say thank you holly that new patch did the trick and I can now log into the tranquil sea and have started the quests.
ladyj is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 07:19 PM   #205
Beyoncia

Active Member
Beyoncia's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

I'm still crashing Frown
Beyoncia is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 07:28 PM   #206
Alenna

Well-Known Member
Alenna's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

SoE Build 11447

I'm still crashing also.

Tried Phipia who was already stuck in tranquil sea got kicked to character select then when I tried to get into her through character select crash to desktop at loading zone resources. and then tried my new copy of Alenna after deleting the cache and log in cache out of my beta file and rebooting my computer and crashed at loading zone resources again.did not try Cailee who is still stuck in tranquil sea as far as I know.
if this helps it takes a good 15-20 minutes for the actual crash to desktop to finish after getting the eq2 client error message if I do not go to my task manager and delete the EQ2voice process before then that seems to stick there. also my beta copy is on my internal D: drive due to space issues. my live copy is on C:drive with all the system stuff.
Alenna is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 09:00 PM   #207
Eshaac

Active Member
Eshaac's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default


Oh and I meant to mention that I can log into tranquil sea, but not phantom sea. Once a toon has gone to phantom sea he is unplayable as I can not get past adding character to zone screen. I can still login all other toons that are in tranquil sea.


Eshaac
Eshaac is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 10:29 PM   #208
Dmack

Member
Dmack's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Seems to have fixed it now on my end but after playing a bit in PS I think I will pass on this expansion. It is just not my cup of tea.
Dmack is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2014, 11:21 PM   #209
Cefur

New Member
Cefur's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Updated the beta program and cleared all cache files. When I attempted to access the Tranquil Sea area, it appeared as though it was going to load. I was able to see the channel chat for about 20 secs and then the EQ2 client crashed me to the desktop. I know some folks are working to address this but I have to say that my frustration level is up there and that I am canceling my all access membership ... I have had that access since EQ1 and moved over to EQ2. Don't really see myself paying $90.00 for this and will look to invest my money and time else where.

And if you are interested: Toon Name : Eruadan

Problem signature:
Problem Event Name:APPCRASH
Application Name:EverQuest2.exe
Application Version:1.0.0.1
Application Timestamp:5446e818
Fault Module Name:EverQuest2.exe
Fault Module Version:1.0.0.1
Fault Module Timestamp:5446e818
Exception Code:c0000005
Exception Offset:0087b933
OS Version:6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID:1033
Additional Information 1:0a9e
Additional Information 2:0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3:0a9e
Additional Information 4:0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Cefur is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2014, 12:50 AM   #210
Iksee

New Member
Iksee's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Well I am in. Thing are being a bit laggy in side and outside the game but everything should straighten out. Don't give up those who still can't, it's annoying and frustrating but that is beta for you. I have all so heard from my brother that some quest were bugged and some still are a bit to where one would be able to get one of the mounts anyway until those are fixed.
Iksee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:00 AM.

vBulletin skin by: CompleteGFX.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All threads and posts originally from the EQ2 and Station forums operated by Sony Online Entertainment. Their use is by express written permission.