EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire

 

Go Back   EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire > EverQuest II > General EverQuest II Discussion > General Gameplay Discussion
Members List Search Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 04-18-2012, 03:01 PM   #31
SiegaPlays

Loremaster
SiegaPlays's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 179
Default

At this point it is not indivual issues, it is a server performance issue, so giving people who wants it an out for the benefit of everyone should pay off on the long run.

Only opening for free servers transfers from "overcrowded" to "undercrowded" servers would be terrific.

Keep the SC transfers for the opposit or with medium size servers.

__________________
Siega/Dangara, retired European player

-------------------------------------------------------------

MMO-Charmed web - there is a lot of games out there

-------------------------------------------------------------
SiegaPlays is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:02 PM   #32
Detor

Loremaster
Detor's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,198
Default

[email protected] Bazaar wrote:

Yep, its so overpopulated it took Nagafen down with it.

Actually, yes, probably did.  We know they colocate clusters of servers together.  Some of the same hardware is shared amongst 3-4 of the lower populated servers (or at least they used to).  With Freeport being as populated as it is maybe they decided to only share it's hardware amongst one other server (Nagafen).

You can actually see which servers are together by doing a traceroute.  Tracert to Oasis and Permafrost (and I think Crushbone too, going off memory here) and you find they're actually on the east coast.  Yet Guk, Butcherblock, and another one are in another center on the west coast.  Freeport (sdkeq2-25-01.everquest2.com) is carried by AT&T (with pings in the 70s), as is Nagafen (AT&T).  Meanwhile other servers are carried by Limelight Networks instead of AT&T.

__________________
Comcast (SMC D3G-BIZ) & Verizon Cellphone (Droid Charge)

Detor is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:03 PM   #33
Ratoota
Server: The Bazaar
Guild: Whitebridge
Rank: School Guardians

Loremaster
Ratoota's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 16
Default

Freeport vs Baazar.. I think it's too crowded for my taste (too crowded for the hardware as well ) !

Ratoota is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:07 PM   #34
Te'ana

Tester
Te'ana's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Texas
Posts: 1,807
Default

Yes both servers are on the same hardware. The Bazaar used to be on the same hardware as Runnyeye and Sebilis. After the mergers Freeport and Nagafen are tied together.

Te'ana is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:08 PM   #35
Faeward
Server: Nagafen
Guild: T R I B U N A L
Rank: Alts

Loremaster
Faeward's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 158
Default

I was going to make tonight the night where I sit down and complete all of the quests in WL over a bottle of wine and a Dominos pizza! Was just about ready to zone and get my order on, then I crashed out. Now I'm sat here with this bottle of wine and I have nothing to do apart from drink this wine. Oh man, you guys are gonna be in trouble now!! I'm kinda thinking.. I don't know how long this will take, so... I might just make a tuna sweetcorn pasta thing.

What are you guys doing during the great outage of 18th April 2012?

Faeward is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:09 PM   #36
VikodiN

Loremaster
VikodiN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Freeport Server
Posts: 332
Default

I'm going to kill myself!  J/K ... puttin' along and getting some bills paid (work from home) while I post here.

__________________


Swindle / Swindle's Store & Casino / ForeverQuest (Under Construction)

VikodiN is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:10 PM   #37
Manveru

Loremaster
Manveru's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 21
Default

Doing some productive work and Alt-Tabbing over to the server status page every five minutes.

Manveru is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:12 PM   #38
Te'ana

Tester
Te'ana's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Texas
Posts: 1,807
Default

Washing dishes and cooking ahead for the weekend.

Te'ana is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:13 PM   #39
Striking2

Loremaster
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 128
Default

Its the age old epic battle of the CSR vs IT. 

Striking2 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:14 PM   #40
Weaf
Server: The Bazaar

Loremaster
Weaf's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 33
Default

Submitting a trouble ticket.... If I hear any news, I will pass it on.

Weaf is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:15 PM   #41
VikodiN

Loremaster
VikodiN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Freeport Server
Posts: 332
Default

Plug it in and boot it up! :p

__________________


Swindle / Swindle's Store & Casino / ForeverQuest (Under Construction)

VikodiN is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:16 PM   #42
Teyaha

Loremaster
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 61
Default

all of the eq1 servers went down at the same time. it's most likely all related

Teyaha is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:17 PM   #43
Weaf
Server: The Bazaar

Loremaster
Weaf's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 33
Default

Who did the 3 finger save !!!

ctrl-alt-del

Weaf is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:17 PM   #44
Manveru

Loremaster
Manveru's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 21
Default

[email protected] Bazaar wrote:

Submitting a trouble ticket.... If I hear any news, I will pass it on.

Me too.

Manveru is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:19 PM   #45
Feralwolf

Seer
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 13
Default

Ever have one of those wall switches that make you think,"I wonder what this does?", well somebody at Sony just answered their own question...

Feralwolf is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:20 PM   #46
Joshua

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2
Default

I can understand the servers going down, but does it take so long to get them back up?  I mean com'mon.

Joshua is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:21 PM   #47
BigSting23

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 17
Default

This was posted on the Everquest Facebook site. Probably related.

We are investigating the connection issues with the EverQuest servers and are working to resolve the issues as quickly as possible. Thank you for your patience and we will keep you posted. - Naylie

__________________
BigSting23 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:22 PM   #48
Faltan

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2
Default

Whatever happened took EQ1 and Vanguard servers down with it. Someone must have opened the door on the hamster cage and the SOE folks are trying to round em up

Faltan is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:23 PM   #49
Manveru

Loremaster
Manveru's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 21
Default

Teyaha wrote:

all of the eq1 servers went down at the same time. it's most likely all related

The EQ1 servers have been down for five minutes; Freeport's been down for an hour and fifteen minutes.

At least SOE is (barely) talking to them... "Emergency maintenance" is what they're calling it.

(edit) And they have an ETA of an hour from now.

Manveru is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:24 PM   #50
Teyaha

Loremaster
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 61
Default

no the eq1 servers have been down for the same time, chief. i play both games adn was in eq1 when they crashed. i then logged into eq2 and saw that freeport and nagafen had crashed too

you be wrong.

Teyaha is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:26 PM   #51
Manveru

Loremaster
Manveru's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 21
Default

http://www.soe.com/status/ must be broken then.  Yet another thing SOE can't do right.

Manveru is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:28 PM   #52
BigSting23

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 17
Default

http://forums.station.sony.com/eq2/...topic_id=517438

__________________
BigSting23 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:29 PM   #53
Weaf
Server: The Bazaar

Loremaster
Weaf's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 33
Default

Somebody woke up.

http://forums.station.sony.com/eq2/...topic_id=517438

Weaf is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:29 PM   #54
Manveru

Loremaster
Manveru's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 21
Default

BigSting23 wrote:

http://forums.station.sony.com/eq2/...topic_id=517438

At least it's something.

Manveru is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:29 PM   #55
Teyaha

Loremaster
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 61
Default

Manveru wrote:

http://www.soe.com/status/ must be broken then.  Yet another thing SOE can't do right.

not sure what that is supposed to show, but the very thread you linked is time stamped 10:18, about 28 minutes after the eq1 servers died (about 9:50 at which time i headed to wal-mart for an sc card which they are still sold out of)

Teyaha is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:30 PM   #56
Faeward
Server: Nagafen
Guild: T R I B U N A L
Rank: Alts

Loremaster
Faeward's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 158
Default

I hope that everything is ok. I can imagine that they are rushed off their feet. Maybe a main router had gone down or something. Good luck all.

Faeward is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:34 PM   #57
Detor

Loremaster
Detor's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,198
Default

Feralwolf wrote:

Ever have one of those wall switches that make you think,"I wonder what this does?", well somebody at Sony just answered their own question...

Not only do I have one of those, but after flipping it numerous times I still don't know.  As far as I can tell mine does nothing.

__________________
Comcast (SMC D3G-BIZ) & Verizon Cellphone (Droid Charge)

Detor is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:36 PM   #58
Manveru

Loremaster
Manveru's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 21
Default

Detor wrote:

Feralwolf wrote:

Ever have one of those wall switches that make you think,"I wonder what this does?", well somebody at Sony just answered their own question...

Not only do I have one of those, but after flipping it numerous times I still don't know.  As far as I can tell mine does nothing.

Maybe it controls the SOE main router - you should turn it on just in case.

Manveru is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:42 PM   #59
Dracker

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 7
Default

Detor wrote:

Feralwolf wrote:

Ever have one of those wall switches that make you think,"I wonder what this does?", well somebody at Sony just answered their own question...

Not only do I have one of those, but after flipping it numerous times I still don't know.  As far as I can tell mine does nothing.

many times this turns out to be a switch to an outlet, where the top outlet is switched, but the bottom is not. if the oulet is replaced and wired wrong, the switch no longer does anything.

Dracker is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:46 PM   #60
Regefa

Master
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Default

It is actually easy to go after these guys just send an email to CEO of sony. When it is flooded with complaint mails lets see if they will to do this type of business any more

Regefa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:58 AM.

vBulletin skin by: CompleteGFX.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All threads and posts originally from the EQ2 and Station forums operated by Sony Online Entertainment. Their use is by express written permission.