EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire

 

Go Back   EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire > EverQuest II > Support Forums > Tech Area > Connection Support
Members List Search Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 10-20-2012, 04:55 PM   #31
TSR-AlexS

Customer Service
TSR-AlexS's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 435
Default

[email protected] wrote:

Have to go out of town this weekend so I thought I'd try updating EQ2 on my laptop (was working fine last year).

Had to install the new Launchpad and after installing into the User/Public folder, I can run the new Launchpad, sign into my account and see all my characters, but the Play button says Retry.  Every time I click on Retry, or try to Validate Game Assets, I get this message:

UnableToDownload - HTTP::Exception::UnhandledResponse: Bad Request (400 - 64.37.129.51) - http://manifest.patch.station.sony....en-full.sha.soe

Turned off the firewall, antivirus, made sure the laptop was fully updated (Vista 64-bit) and both service packs, IE9 installed, no proxy server, directly connected to the wall, no wi-fi, not connected to a router, running it as administrator, 21 GB free on hard drive, UAC is off, but still keeps getting the same error message.

This error typically means there is a connection/permissions issue. Have you tried running the game as administrator? What are your system specs?

__________________
Alexander S

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment

How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939

How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-AlexS is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 09:05 PM   #32
Jrel
Server: Butcherblock
Guild: Blackstar Rising
Rank: Senior Member

Loremaster
Jrel's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 452
Default

TSR-AlexS wrote:

[email protected] wrote:

Have to go out of town this weekend so I thought I'd try updating EQ2 on my laptop (was working fine last year).

Had to install the new Launchpad and after installing into the User/Public folder, I can run the new Launchpad, sign into my account and see all my characters, but the Play button says Retry.  Every time I click on Retry, or try to Validate Game Assets, I get this message:

UnableToDownload - HTTP::Exception::UnhandledResponse: Bad Request (400 - 64.37.129.51) - http://manifest.patch.station.sony....en-full.sha.soe

Turned off the firewall, antivirus, made sure the laptop was fully updated (Vista 64-bit) and both service packs, IE9 installed, no proxy server, directly connected to the wall, no wi-fi, not connected to a router, running it as administrator, 21 GB free on hard drive, UAC is off, but still keeps getting the same error message.

This error typically means there is a connection/permissions issue. Have you tried running the game as administrator? What are your system specs?

Yes, I have always ran it as administrator.  It has been running EQ2 since 2008 just fine, even with antivirus on, with a firewall, behind a router, until the last new launcher.  I get the same issue with my friend's PC  3.5 hours away in Dallas on a 40 Mbp/s connection through Comcast.  Regardless, my laptop's specs are:

Windows Home Premium SP2 64-bit, 4 GB RAM. 31 Mbp/s through Cox Cable.  AMD Turion 64 X2 chip 2GHz.

His computer: Windows Vista SP2 64-bit, 8 GB RAM.  40 Mbp/s.  I7 CPU, 2.67 GHz.  Runs SWTOR, WoW, DCUO. 

I have found I can run EQ2 by running Everquest2.exe after launching the launcher and getting the error message.  I'm still getting the error though.  When I go on vacation next month, I'll have to use my laptop, but won't be able to patch the game since I'm leaving before the expansion update, and be unable to raid/play the next expansion for three weeks until I come back if the error continues.

Please check your server logs.  You should have recieved 3 attempts to connect from IP address 98.168.162.195 at 7:03 PM CST.

Jrel is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 09:20 PM   #33
TSR-AlexS

Customer Service
TSR-AlexS's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 435
Default

[email protected] wrote:

TSR-AlexS wrote:

[email protected] wrote:

Have to go out of town this weekend so I thought I'd try updating EQ2 on my laptop (was working fine last year).

Had to install the new Launchpad and after installing into the User/Public folder, I can run the new Launchpad, sign into my account and see all my characters, but the Play button says Retry.  Every time I click on Retry, or try to Validate Game Assets, I get this message:

UnableToDownload - HTTP::Exception::UnhandledResponse: Bad Request (400 - 64.37.129.51) - http://manifest.patch.station.sony....en-full.sha.soe

Turned off the firewall, antivirus, made sure the laptop was fully updated (Vista 64-bit) and both service packs, IE9 installed, no proxy server, directly connected to the wall, no wi-fi, not connected to a router, running it as administrator, 21 GB free on hard drive, UAC is off, but still keeps getting the same error message.

This error typically means there is a connection/permissions issue. Have you tried running the game as administrator? What are your system specs?

Yes, I have always ran it as administrator.  It has been running EQ2 since 2008 just fine, even with antivirus on, with a firewall, behind a router, until the last new launcher.  I get the same issue with my friend's PC  3.5 hours away in Dallas on a 40 Mbp/s connection through Comcast.  Regardless, my laptop's specs are:

Windows Home Premium SP2 64-bit, 4 GB RAM. 31 Mbp/s through Cox Cable.  AMD Turion 64 X2 chip 2GHz.

His computer: Windows Vista SP2 64-bit, 8 GB RAM.  40 Mbp/s.  I7 CPU, 2.67 GHz.  Runs SWTOR, WoW, DCUO. 

I have found I can run EQ2 by running Everquest2.exe after launching the launcher and getting the error message.  I'm still getting the error though.  When I go on vacation next month, I'll have to use my laptop, but won't be able to patch the game since I'm leaving before the expansion update, and be unable to raid/play the next expansion for three weeks until I come back if the error continues.

Please check your server logs.  You should have recieved 3 attempts to connect from IP address 98.168.162.195 at 7:03 PM CST.

Nyle, I want to personally investigate in this for you. PM me your ticket reference number and attach both your Dxdiag/Msinfo so I can gather the necessary data to move forward.

__________________
Alexander S

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment

How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939

How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-AlexS is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 10:53 PM   #34
Jrel
Server: Butcherblock
Guild: Blackstar Rising
Rank: Senior Member

Loremaster
Jrel's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 452
Default

Thanks very much!  I sent you a PM with the ticket number.

Jrel is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 05:10 PM   #35
TSR-AlexS

Customer Service
TSR-AlexS's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 435
Default

[email protected] wrote:

Thanks very much!  I sent you a PM with the ticket number.

No problem! We're here to help

__________________
Alexander S

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment

How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939

How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-AlexS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:08 PM.

vBulletin skin by: CompleteGFX.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All threads and posts originally from the EQ2 and Station forums operated by Sony Online Entertainment. Their use is by express written permission.