EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire

 

Go Back   EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire > EverQuest II > Support Forums > Tech Area > Voice Chat Support
Members List Search Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 10-05-2012, 02:19 PM   #1
Mermut

Loremaster
Mermut's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 852
Default

Is anybody else having voice chat issues again? Guild, raid and group channels are not show up for several minutes after they shoudl be come available sometimes. Other times they show up as normal. Custom chat channels sometimes aren't' created, other times they show up several minutes after they're created. Inviting into them is problematic at times too. Sometimes first invite works, sometimes it takes several, other times get a ' was not found error.. even though I'm sitting IN said channel...

__________________
I'm willing to suspend my disbelief, But not hang it by the neck until dead.
Mermut is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 04:08 PM   #2
Alenna
Server: Guk
Guild: Defenders of the Light
Rank: Count

Loremaster
Alenna's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,938
Default

Mermut wrote:

Is anybody else having voice chat issues again? Guild, raid and group channels are not show up for several minutes after they shoudl be come available sometimes. Other times they show up as normal. Custom chat channels sometimes aren't' created, other times they show up several minutes after they're created. Inviting into them is problematic at times too. Sometimes first invite works, sometimes it takes several, other times get a ' was not found error.. even though I'm sitting IN said channel...

yes voice chat bug appears to be back.

__________________
Alenna is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 05:25 PM   #3
kdmorse

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 653
Default

Yup.  It's funny, whenever I log in I end up right in Guild Officers, with regular Guild chat unavailable.  After a few minutes Guild becomes available, and I can swtich.  Apparently figuring out I'm a guild officer is easy, but figuring out that I'm a guild member takes 2 minutes...

kdmorse is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 02:17 PM   #4
TSR-AlexS

Customer Service
TSR-AlexS's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 435
Default

Odd, I'd recommend running a file check to verify that none of the game's assets have become corrupted. Open the LaunchPad and click on the Wrench icon in the lower left. Select Validate Game Assets and then click Validate. The program will run through a check of all of its files. If any are corrupted, Uninstall and Reinstall the game from the same menu. Run the game as administrator and let me know if this fixes your issue.

__________________
Alexander S

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment

How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939

How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-AlexS is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 09:03 PM   #5
Wurm

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,003
Default

I think it is funny that it is always our systems at fault... when its not.

The reason more people aren't in here complaining about these issues is the fact a lot of us say:

and just deal with it.

__________________
Wurm is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 10:19 PM   #6
TSR-AlexS

Customer Service
TSR-AlexS's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 435
Default

Wurm wrote:

I think it is funny that it is always our systems at fault... when its not.

The reason more people aren't in here complaining about these issues is the fact a lot of us say:

and just deal with it.

We would like to first clear out any possibilities of it being on the Client side first. I'd recommend anyone with this issue to submit a ticket to our team team so we can gather more information. It can very well be on our end but to know for sure, we'd like to do some basic troubleshooting first.

__________________
Alexander S

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment

How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939

How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-AlexS is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 02:05 PM   #7
Zoltaroth

Lead Programmer
Zoltaroth's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 435
Default

Are you guys still experiencing issues?

Zoltaroth is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 02:39 PM   #8
kdmorse

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 653
Default

Speaking only for myself:

On Sunday the Guild chat problem appeared to be gone.  However, as we formed groups, only one of us (the group maker) was ever able to get into a group chat.  It never showed up as an option for anyone else.

kdmorse is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 03:25 PM   #9
TSR-AlexS

Customer Service
TSR-AlexS's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 435
Default

[email protected] wrote:

Speaking only for myself:

On Sunday the Guild chat problem appeared to be gone.  However, as we formed groups, only one of us (the group maker) was ever able to get into a group chat.  It never showed up as an option for anyone else.

Thanks for the update. I'd like to troubleshoot this more to see If I can figure out what's causing this.

__________________
Alexander S

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment

How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939

How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-AlexS is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 08:57 PM   #10
Juravael

Loremaster
Juravael's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 997
Default

Zoltaroth wrote:

Are you guys still experiencing issues?

The last couple of weeks have been bad with the generic and custom voice channels not showing up in the list at all or for x amount of minutes after logging in like the OP mentioned for me and others that I game with. That being said, the last couple of days this seems to be getting better and today I did not notice any delays and our custom channels where showing up right away upon logging in.

Juravael is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 05:00 PM   #11
TSR-AlexS

Customer Service
TSR-AlexS's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 435
Default

[email protected] Bayle wrote:

Zoltaroth wrote:

Are you guys still experiencing issues?

The last couple of weeks have been bad with the generic and custom voice channels not showing up in the list at all or for x amount of minutes after logging in like the OP mentioned for me and others that I game with. That being said, the last couple of days this seems to be getting better and today I did not notice any delays and our custom channels where showing up right away upon logging in.

Cool, glad to know you've been experiencing less issues. I have notified the appropriate team. Thanks again for the update!

__________________
Alexander S

Technical Support Representative

Sony Online Entertainment

How to Contact Support:

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28939

How to Create a DXDIAG/MSINFO

https://help.station.sony.com/app/answers/detail/a_id/28973
TSR-AlexS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:16 PM.

vBulletin skin by: CompleteGFX.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All threads and posts originally from the EQ2 and Station forums operated by Sony Online Entertainment. Their use is by express written permission.