EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire

 

Go Back   EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire > EverQuest II > General EverQuest II Discussion > Zones and Population
Members List Search Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 12-02-2005, 08:07 AM   #1
littleman17

Loremaster
littleman17's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 675
Default

I have proof that SOE can make it so that anything can break... even water!
 
__________________
Faynar: Level 71 Ranger
Daynar: Level 57 Bruiser
Tulnar: Level 61 Necromancer
Kulnar: Level 50 Templar
Bronar: Level 43 Paladin
Vronar: Level 40 Defiler

Everfrost FTW!
littleman17 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2005, 07:48 PM   #2
EternallyConfuzzled

Loremaster
EternallyConfuzzled's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 78
Default

>I have proof that SOE can make it so that anything can break... even water!
Water is one of the most complicated effects to get right, much less realistic. So you're blaming SOE for breaking something that's probably just a corrupted file on your local machine?
__________________
[This space for rent - 1p per day, non-refundable]
EternallyConfuzzled is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2005, 08:08 PM   #3
M0rticia

Loremaster
M0rticia's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 873
Default

It could also be a hardware problem on your end. I suggest posting this on the tech support forums and see if anyone over there can help you. I saw someone else post a screenshot like that on the tech forums and it turned out it was a problem with their video card.
__________________


M0rticia is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2005, 10:13 PM   #4
Jonaroth

Loremaster
Jonaroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Newport Beach, CA
Posts: 761
Default

Yes I get that same exact problem too, only when im on extreme crap graphics mode, but thats what I see when I'm on it
__________________
Jonaroth is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2005, 10:21 PM   #5
Feaw

 
Join Date: Nov 2004
Posts: 199
Default

I have the water settings down as low as I can get them and now and then I see square patterns in the water.  Nothing like that though but if your on extreme performance then everything looks bad LOL.   
__________________
[ insert Feawin's cool sig here ]

ask for fixes not nerfs
Feaw is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 12:12 AM   #6
Zaino Shadowave

Loremaster
Zaino Shadowave's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 76
Default

'Remember, that even water, must be created.'  -Some of the Dharma, Jack Kerouac
__________________
Zaino Shadowave is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 01:45 AM   #7
KBern

Loremaster
KBern's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,372
Default

No this is new.
 
I have been seeing this on the water since LU17 went live on the main servers.
 
Never had that issue before and was one of the first things I noticed on log in.
 
 
__________________
KBern is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 02:30 AM   #8
Deltree_c

Loremaster
Deltree_c's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: South Carolina, USA
Posts: 265
Default

I see the same thing, but from underneath, on occasion.

I'd like a way to just turn water off entirely.  No reflections at all, no mapping, no textures, just a single blue cube clipping out of the ground.  I can't go to any zone with a significant amount of water without having serious performance issues, even with all the water effects/check boxes/drop box options turned all the way down.  My number one gripe.

Deltree_c is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 10:09 AM   #9
Sokolov

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,357
Default

I think that the water on EQ2 is terribly unrealistic.  It's like mercury, not water.
__________________
[] Sokolov - New Outriders []
[] Maridith(70 Defiler) Sokolov (70 Jeweler) Loklan(57 Zerker) Rebekah(47 Ranger) []

Healing Guide - Version 0.5
Fate has perfect wings
Sokolov is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 12:01 PM   #10
StoneySilen

General
StoneySilen's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 883
Default

I have been having visual anomolies recently as well.  With spell effects that effect me just blacking my character out or greying it out or sometimes making it just rainbow colored.  Just started recently too.
 
ATI Radeon 9800 Pro with Omega 5.10 drivers. (did it with Catalyst 5.10 and 5.11 too)
__________________
Nitelen's Signature
StoneySilen is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 11:08 PM   #11
utkCREW

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 33
Default

I have the same problem as the OP.  Figured it was my video card because my video card is the SUCK.  So I've got myself a Geforce 6800 coming in the mail.  Maybe it'll fix it, and if it doesn't I'll still have a better video card than what I have currently.
utkCREW is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 06:24 PM   #12
Catseyes

Loremaster
Catseyes's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 223
Default

i had this bug after changing to low and *off* a lot of settings coz the lag . Then i checked again setting about water .

One was about specular mapping or smothing close,but about mapping . I checked the box and water was again like before, normal .

If u change setting using just the scrolling menu Extrem perfs -> extrem graphics , u might miss some settings in the process.

I hope that will help you ,it did for me.

 

Catseyes is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 08:19 PM   #13
SpiderlingBane

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 58
Default

I had the same problem before LU17.  It was intermitent for me, but I haven't noticed it for a while, not since I un-installed my nVidia drivers, used Drive Cleaner to really remove them, and then install the latest nVidia drivers.  Water looked ok, but for a while after that flame spell effects had the same static appearance.  That seems to have cleared up in the past week or two also.  Now the only funny graphic stuff I see is that I can't see myself in any mirrors, and the mirror in my inn room looks like a grid pattern, not reflective.

__________________

Don't put beans up your nose.
SpiderlingBane is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 08:37 PM   #14
Rattfa
Server: Nagafen
Guild: Purity
Rank: Friends And Family

General
Rattfa's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: England
Posts: 1,083
Default

I have been having that problem too...with water, reflections and spell effects it only started a week or so after LU17, but AFTER a graphics driver also (geforce 5200fx) as a quick fix, switch between windowed and full screen mode and it will correct it i havent rolled back my drivers yet, but it will probably fix it permanently
__________________
Squeeeek, 80 Brigand - Nagafen

Rattface, 80 Fury - Nagafen
Rattfa is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2005, 03:54 AM   #15
MaestroX

Loremaster
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 167
Default

I had this problem with 5600fx but the new driver fixed it... wierd.  Playing is a modified balanced mode for decent performance and graphics.
MaestroX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:06 AM.

vBulletin skin by: CompleteGFX.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All threads and posts originally from the EQ2 and Station forums operated by Sony Online Entertainment. Their use is by express written permission.