EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire

 

Go Back   EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire > EverQuest II > Terrors of Thalumbra Beta > General Beta Discussion
Members List Search Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 10-25-2015, 03:25 AM   #31
Thand

Active Member
Thand's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Actual trying to reinstall direct x 9c was the first thing i did.
i was wondering. I am using vista 32 bit. Is any one using vista 64 but able to play? That night be the problem if it is trying to execute 64 bit code on a 32 bit machine
Actualy is anyone useing a 32 bit operating system able to load beta? vista 7 8 10
Thand is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2015, 03:31 AM   #32
Thand

Active Member
Thand's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

build="SOEBuild=12264" version="SOEVersionString=2015/10/23 17:05:12" build_type="USER OPTIMIZED" ls_address="none" zone="" loc=" 0.00 0.00 0.00" performance="3" alert="G:deveq2frameworkvdlVdlErr.cpp(85): (VDL Parser) runtimevdl/cbaseclasses.vdl(21) : Error, File not found, runtimevdl/services.vdl.
"
build="SOEBuild=12264" version="SOEVersionString=2015/10/23 17:05:12" build_type="USER OPTIMIZED" ls_address="none" zone="" loc=" 0.00 0.00 0.00" performance="3" alert="G:deveq2frameworkvdlVdlErr.cpp(85): (VDL Parser) runtimevdl/cbaseclasses.vdl(22) : Error, File not found, runtimevdl/soemote.vdl.
"
is all i get even after i swapped my okdl graphics card back in
Thand is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2015, 05:31 AM   #33
Elinea

Member
Elinea's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

The current version of DirectX is 11. There is a link for a Vista version of it here: https://support.microsoft.com/en-us/kb/179113

Give that one a try.
Elinea is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2015, 04:39 PM   #34
Gudum

Active Member
Gudum's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Has the same error when running DirectX 11 on Vista.

This is very similar to the problem they had with vista a month or two ago - its a server-side problem, so nothing much can be done except wait for someone to fix it at Daybreak, or buy a new OS.
Gudum is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2015, 09:18 AM   #35
Chaaskul

New Member
Chaaskul's Avatar
 
Posts: n/a
Default

I have got past the black screen. but now it is some funny background picture, I can move like I have a 3 hour lag. I copied the assetcache directory into the betaserver directory and run the exe with win7 compatibility. no interface shows on screen

Vista is not the only system with problems, Win 10 also has

i'f like to know why the dev's are not commenting
  Reply With Quote
Old 10-26-2015, 06:12 PM   #36
Daray

Well-Known Member
Daray's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Someone in our guild is experiencing these crashes on trying to launch the beta client (with default ui).

They are running Vista too (since this seems to be a common theme).
Daray is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2015, 09:38 PM   #37
Neiloch

Well-Known Member
Neiloch's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Is it just instructions on how to get rid of Vista?
Neiloch is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2015, 08:42 AM   #38
Gninja

Developer
Gninja's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

Vista issue should be fixed with the next update.
Gninja is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2015, 08:43 AM   #39
Chaaskul

New Member
Chaaskul's Avatar
 
Posts: n/a
Default

what about win 10?
  Reply With Quote
Old 10-27-2015, 08:44 AM   #40
Gninja

Developer
Gninja's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Posts: 0
Default

I don't know if the two are connected. Will see what we can find.
Gninja is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2015, 08:54 AM   #41
Chaaskul

New Member
Chaaskul's Avatar
 
Posts: n/a
Default

in win 10, just black screen, music and cursor, nothing else, doesn't crash though

build="SOEBuild=12264" version="SOEVersionString=2015/10/23 17:05:12" build_type="USER OPTIMIZED" ls_address="none" zone="" loc=" 0.00 0.00 0.00" performance="3" alert="G:deveq2frameworkvdlVdlErr.cpp(85): (VDL Parser) runtimevdl/cbaseclasses.vdl(21) : Error, File not found, runtimevdl/services.vdl.
"
build="SOEBuild=12264" version="SOEVersionString=2015/10/23 17:05:12" build_type="USER OPTIMIZED" ls_address="none" zone="" loc=" 0.00 0.00 0.00" performance="3" alert="G:deveq2frameworkvdlVdlErr.cpp(85): (VDL Parser) runtimevdl/cbaseclasses.vdl(22) : Error, File not found, runtimevdl/soemote.vdl.
"
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:42 AM.

vBulletin skin by: CompleteGFX.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All threads and posts originally from the EQ2 and Station forums operated by Sony Online Entertainment. Their use is by express written permission.