EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire

 

Go Back   EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire > EverQuest II > Support Forums > Tech Area > Performance Support
Members List Search Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 03-02-2012, 08:31 AM   #1
Lamda

Lord
Lamda's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: London
Posts: 6
Default

Hi

After a new windows install, im getting this error from time to time:

Fatal ErrorEverQuest II has detected an unrecoverable error and must shutdown.G:liveeq2frameworkcoredevicesDirectX9RenderDevice. cpp (6302):DirectX Error. (E_FAIL)

00c18280 0108acbc

Looks like a graphic error of some kind. Im running latest ATI drivers 12.1

Lamda is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2012, 06:18 PM   #2
Loxus
Server: Everfrost
Guild: Devecia
Rank: HMFIC

Loremaster
Loxus's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 343
Default

Did you reinstall DirectX?

Loxus is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2012, 04:21 PM   #3
TSR-MattG

Customer Service
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 326
Default

The user above is likely correct and you may need the DirectX9.0 runtime installed.

Click here to get it from Microsoft!

__________________
-TSR Matt G.
TSR-MattG is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2012, 03:26 PM   #4
Lamda

Lord
Lamda's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: London
Posts: 6
Default

hi,

thanks for getting back to me, the link doesnt really work, but if its for the DirectX End-User Runtimes (June 2010) download, i already downloaded and installed. This hasnt helped though.

Lamda is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 05:22 PM   #5
TSR-MattG

Customer Service
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 326
Default

Lamda wrote:

hi,

thanks for getting back to me, the link doesnt really work, but if its for the DirectX End-User Runtimes (June 2010) download, i already downloaded and installed. This hasnt helped though.

In that case please contact support with your dxdiag/msinfo files attached so we can get a better idea what the problem might be.

__________________
-TSR Matt G.
TSR-MattG is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2012, 02:43 PM   #6
Lamda

Lord
Lamda's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: London
Posts: 6
Default

Many thanks,

I will raise a call with tech support 

Lamda is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2012, 07:48 PM   #7
Lamatu

Loremaster
Lamatu's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 220
Default

I got this error today also after I clicked play from the launcher and the game never loaded. I started up the launcher a second later and hit play and all was well.

Just gremlins I suppose.

__________________
Lamatu is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2012, 12:13 PM   #8
Morgania434

Lord
Morgania434's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 180
Default

My game started giving me those errors as well, AFTER i loaded up the auto up-dating EQ2 maps program. After I took it off my system, I no longer get that error message and kicked out of game. Just a thought you might need to try that as well. I am going to play around and try the Manual updating eq2maps instead and see if I get the same / different error message. I will let you know
Morgania434 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2012, 01:04 PM   #9
TSR-MattG

Customer Service
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 326
Default

Morgania434 wrote:

My game started giving me those errors as well, AFTER i loaded up the auto up-dating EQ2 maps program. After I took it off my system, I no longer get that error message and kicked out of game. Just a thought you might need to try that as well. I am going to play around and try the Manual updating eq2maps instead and see if I get the same / different error message. I will let you know

This is always a good thing to check - if you're ever using 3rd party stuff (like UI mods or maps) then be sure to disable/remove it if you're running in to issues just to rule things out!

__________________
-TSR Matt G.
TSR-MattG is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 12:26 AM   #10
Cerium
Server: Everfrost
Guild: Alliance of Hope
Rank: Officer

Loremaster
Cerium's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Seattle
Posts: 1
Default

This happens on my machine also. I had done a re-install of Win 7 Ultimate 64 bit and it started happening. It happens when EQ2 is running and I launch ACT or Ventrilo. I am also using the ATI 12.1 drivers. I downloaded Directx 9.0c and it still was happening. So I downloaded the dev edition with ALL the addons and I still have issues.

__________________
Cerium, 90 Coercer
Terbium, 90 Necromancer
Slinky, 90 SK
Yippies, 90 Mystic
Cerium is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2012, 06:05 PM   #11
Morgania434

Lord
Morgania434's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 180
Default

Well, still getting 4 fatal error's with the above message everyone time i play the game without ANY 3rd party apps. I use default everything. So, should i try rolling my drivers back to last years model?
Morgania434 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 05:28 PM   #12
Morgania434

Lord
Morgania434's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 180
Default

Any word on this? I crash especially hard when in the city of Freeport, entering a guild hall etc. Even on the lowest possible settings for the game/graphics. And this ONLY started happening when freeport was redone, then has gotten worse since the AoD expansion.
Morgania434 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 02:55 PM   #13
T'Pol

Loremaster
T'Pol's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Wolf Den
Posts: 276
Default

I am having the same issue almost everytime i a trying to start the game. Sometimes i need to restart the game more than 10 times before i can login. The odd thing is the issue only occurs when i try to play on Valor server. There are no issues when i play on the Testcopy server. Since the testcopy installation is a copy of my usual installation it looks like a server related problem?

__________________
T'Pol is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2012, 08:16 PM   #14
TSR-MattG

Customer Service
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 326
Default

Just to be sure this is not caused by external factors, if you're experiencing a crash similar to this please try these steps:

Make sure you are not running any programs on your windows taskbar. If the problem persists, you should try running your system under a clean boot as this will prevent any hidden programs from loading.

To disable background programs:

1. Select the START button.2. Select RUN, then type in "msconfig" (for Vista, type msconfig in the search bar at the bottom of the Start Menu)3. Press OK4. Select the STARTUP tab.5. Click the DISABLE ALL button.6. Hit apply and then OK. Restart the computer and try the game again.

If you are still experiencing the same issue, please reply back.

__________________
-TSR Matt G.
TSR-MattG is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 09:12 AM   #15
Mystic Shadows

Loremaster
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 24
Default

I have done everything except terminate all background programs as I dont want to lose my LCD display on my keyboard, which is the only program I run.

When I do get this crash, I cannot login on the same character. period. ever. I have no choice but to delete my UI installtion, re-install, update eq2maps, and then I can play again.

So far I dont know where the problem is, but it seems to be related to UI issues. I cannot stand the default UI and must have certain customizations, and EQ2Map is essential.

Has anyone definitively found the problem?

Mystic Shadows is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 06:02 AM   #16
Mystic Shadows

Loremaster
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 24
Default

Mystic Shadows wrote:

I have done everything except terminate all background programs as I dont want to lose my LCD display on my keyboard, which is the only program I run.

When I do get this crash, I cannot login on the same character. period. ever. I have no choice but to delete my UI installtion, re-install, update eq2maps, and then I can play again.

So far I dont know where the problem is, but it seems to be related to UI issues. I cannot stand the default UI and must have certain customizations, and EQ2Map is essential.

Has anyone definitively found the problem?

After scouring the forums for the past couple days, it seems to me that the issue is somehow UI related. For me when this happens, I cannot ever relog into my character, it is permanently broken. UNTIL:

I delete everquest2.exe, eq2.ini, eq2recent.ini, and eq2default.ini

I then re-run the launcher, run the game that I am now able to log in to, and then type /loadui to switch to my DrumsUI interface.

I do not need to delete my UI files or anything like that, simply deleting those files has fixed the problem twice now.

Mystic Shadows is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 06:59 PM   #17
TSR-MattG

Customer Service
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 326
Default

It actually might be worth a try (if you're experiencing it exactly as described) to nuke your whole UI folder - then reinstall your custom (maybe even an alternative to drums like profit) just to see if that solves the issue more permanently. it sounds like something in your UI is bad and causing problems, and you're "forcing" your way around it. This should give us a fresh start.

__________________
-TSR Matt G.
TSR-MattG is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 08:26 AM   #18
Vifarc

Loremaster
Vifarc's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 317
Default

I have nothing customed, and I don't know why the game needs my USB key on G: Please fix the game, even in extreme performance and no AA, I can no longer enter the game.
__________________
Vifarc is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 09:32 AM   #19
T'Pol

Loremaster
T'Pol's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Wolf Den
Posts: 276
Default

I am still having the same issue.

Its really getting on my nerves. Everytime i try to start the game it takes about 2 seconds for the error to appear. I have to restart the launcher 10-20 times until i can finally start the game without the error.

I tried everything that was suggested but its not fixing the issue. There are NO problems when i log on testcopy this error is only occuring when i try to play the german localized version. I gave up logging in today a few mins ago because i am fed up with this error.

__________________
T'Pol is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 09:43 PM   #20
Nitestorm

Loremaster
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default

I have the same issue. Running Win7 64, 8 gigs of ram, Intel I-5 2500K, Intel 3000 graphics. Have DX9 installed. Other online games I play I have no issues. Only EQ2 crashes on my system, often to the point I'm getting ready to cancel my sub and sub up to my other game. I've done everything I can think of and nothing has made a difference.

Nitestorm is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 12:34 PM   #21
T'Pol

Loremaster
T'Pol's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Wolf Den
Posts: 276
Default

__________________
T'Pol is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 07:17 PM   #22
Morgania434

Lord
Morgania434's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 180
Default

Good luck getting an answer. There hasn't been one since last month. The way i got rid of the error's was to start at the worst graphics level in game, and work my way up each one till it crashed again. SOE did something to the game, but of course will blame it on our systems.
Morgania434 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2012, 12:17 AM   #23
Jandini

Apprentice
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Default

I've been crashing ever since the last patch (23rd) and its becoming quite frustrating.

I have updated to the latest video drivers from Intel to no avail.

My dxdiag looks like this. Perhaps you see something I do not. I hope you can help.

------------------System Information------------------Time of this report: 5/28/2012, 20:07:47       Machine name: BOYD-PC   Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120330-1504)           Language: English (Regional Setting: English)System Manufacturer: Dell Inc.                System Model: Dell System Inspiron N7110               BIOS: Default System BIOS          Processor: Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz (4 CPUs), ~2.1GHz             Memory: 6144MB RAMAvailable OS Memory: 6038MB RAM          Page File: 1912MB used, 10162MB available        Windows Dir: C:Windows    DirectX Version: DirectX 11DX Setup Parameters: Not found   User DPI Setting: Using System DPI System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)    DWM DPI Scaling: Disabled     DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

------------DxDiag Notes------------      Display Tab 1: No problems found.        Sound Tab 1: No problems found.          Input Tab: No problems found.

--------------------DirectX Debug Levels--------------------Direct3D:    0/4 (retail)DirectDraw:  0/4 (retail)DirectInput: 0/5 (retail)DirectMusic: 0/5 (retail)DirectPlay:  0/9 (retail)DirectSound: 0/5 (retail)DirectShow:  0/6 (retail)

---------------Display Devices---------------          Card name: Intel(R) HD Graphics 3000       Manufacturer: Intel Corporation          Chip type: Intel(R) HD Graphics Family           DAC type: Internal         Device Key: EnumPCIVEN_8086&DEV_0116&SUBSYS_04D81028&REV_09     Display Memory: 1696 MB   Dedicated Memory: 64 MB      Shared Memory: 1632 MB       Current Mode: 1600 x 900 (32 bit) (40Hz)       Monitor Name: Generic PnP Monitor      Monitor Model: unknown         Monitor Id: LGD02E1        Native Mode: 1600 x 900(p) (60.080Hz)        Output Type: Internal        Driver Name: igdumd64.dll,igd10umd64.dll,igd10umd64.dll,igdumd3 2,igd10umd32,igd10umd32Driver File Version: 8.15.0010.2696 (English)     Driver Version: 8.15.10.2696        DDI Version: 10.1       Driver Model: WDDM 1.1  Driver Attributes: Final Retail   Driver Date/Size: 5/28/2012 17:54:38, 8087040 bytes        WHQL Logo'd: Yes    WHQL Date Stamp:   Device Identifier: {D7B78E66-4256-11CF-1079-D224A9C2C535}          Vendor ID: 0x8086          Device ID: 0x0116          SubSys ID: 0x04D81028        Revision ID: 0x0009 Driver Strong Name: oem27.inf:IntelGfx.NTamd64.6.0:iSNBM0:8.15.10.2696 :pciven_8086&dev_0116     Rank Of Driver: 00E62001        Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C ModeWMV9_C ModeVC1_C    Deinterlace Caps: {BF752EF6-8CC4-457A-BE1B-08BD1CAEEE9F}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_EdgeFiltering                      {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch                      {5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend                      {BF752EF6-8CC4-457A-BE1B-08BD1CAEEE9F}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_EdgeFiltering                      {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch                      {5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend                      {BF752EF6-8CC4-457A-BE1B-08BD1CAEEE9F}: Format(In/Out)=(YV12,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_EdgeFiltering                      {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YV12,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch                      {5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(YV12,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend                      {BF752EF6-8CC4-457A-BE1B-08BD1CAEEE9F}: Format(In/Out)=(NV12,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_EdgeFiltering                      {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(NV12,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch                      {5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(NV12,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend                      {BF752EF6-8CC4-457A-BE1B-08BD1CAEEE9F}: Format(In/Out)=(IMC1,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_EdgeFiltering                      {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(IMC1,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch                      {5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(IMC1,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend                      {BF752EF6-8CC4-457A-BE1B-08BD1CAEEE9F}: Format(In/Out)=(IMC2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_EdgeFiltering                      {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(IMC2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch                      {5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(IMC2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend                      {BF752EF6-8CC4-457A-BE1B-08BD1CAEEE9F}: Format(In/Out)=(IMC3,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_EdgeFiltering                      {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(IMC3,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch                      {5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(IMC3,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend                      {BF752EF6-8CC4-457A-BE1B-08BD1CAEEE9F}: Format(In/Out)=(IMC4,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_EdgeFiltering                      {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(IMC4,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch                      {5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(IMC4,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY VideoProcess_AlphaBlend        D3D9 Overlay: Supported            DXVA-HD: Supported       DDraw Status: Enabled         D3D Status: Enabled         AGP Status: Enabled

-------------Sound Devices-------------            Description: Speakers (Realtek High Definition Audio) Default Sound Playback: Yes Default Voice Playback: Yes            Hardware ID: HDAUDIOFUNC_01&VEN_10EC&DEV_0269&SUBSYS_102804D8&REV_1001        Manufacturer ID: 1             Product ID: 100                   Type: WDM            Driver Name: RTKVHD64.sys         Driver Version: 6.00.0001.6602 (English)      Driver Attributes: Final Retail            WHQL Logo'd: Yes          Date and Size: 3/27/2012 17:03:36, 4015592 bytes            Other Files:         Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp.         HW Accel Level: Basic              Cap Flags: 0xF1F    Min/Max Sample Rate: 100, 200000Static/Strm HW Mix Bufs: 1, 0 Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0              HW Memory: 0       Voice Management: No EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No   I3DL2(tm) Listen/Src: No, NoSensaura(tm) ZoomFX(tm): No

Jandini is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2012, 01:13 PM   #24
Jandini

Apprentice
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Default

I resolved my problem on my own.  SOE felt my issue was not worthy of at least an acknowledgement of my post.  Thanks SOE for NOT getting back to me.  Tech support sucked pretty bad! SMILEY

Jandini is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 02:41 AM   #25
Golddigger

Loremaster
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 5
Default

I have the same issue pointing to the same file location.  This is definitely a bug in SOE's code.  It only happens when I am trying to launch another program when EQ2 is already launched (usually ACT, Raidhub, Ventrillo, etc.).  I am runing Windows Ultimate x64.

The fact that this is pointing to a file path that does not exist and that it is consistent amoung multiple customers should clue tech support into the fact that this is not a client side configuration issue.  I have searched all files on all of my drives for any reference to this path.  It does not show up anywhere.  Which means this path is embeded into code somewhere.  I could do a binary search but since the path is likely encoded I am not sure that would help.  I would humbly suggest that SOE search the game code for that path and see if it shows up.

I really would apprecate getting this fixed.  It has been happening for a few months now and it is getting anoying.  Nothing like being on a raid, realizing you forgot to launch much needed tools to time jousts, etc. and crashing when you run them.

Golddigger is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 09:41 PM   #26
Jedediah
Server: Permafrost
Guild: Kusa
Rank: Raider

Loremaster
Jedediah's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Batavia Ohio
Posts: 90
Default

i also just had this error and i installed the directx this from link but no dice.

so what i did was i uninstalled all my nvidia drivers including sound,network,graphics including physx software etc and got a fresh copy from nvidia of my nforce and nvidia drivers,reinstalled and now the crash is gone.

so im not sure what was causing it

Jedediah is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2012, 09:51 PM   #27
T'Pol

Loremaster
T'Pol's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Wolf Den
Posts: 276
Default

I am still having this problem.....

It is slowly driving me insane especially because i have to login again in the launcher every few attempts.

This does NOT occur on testcopy only when i am trying to play the german version.

__________________
T'Pol is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2012, 11:21 PM   #28
Rogue4Life

Lord
Rogue4Life's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 58
Default

This -just- happened to me, out of the blue, for the first time a few minutes ago.  And I've done NOTHING to change my system or the way I do things at all.

Mine says:


EverQuest II has detected an unrecoverable error and must shutdown.

G:liveeq2frameworkcoredevicesDirectX9RenderDevice. cpp

(15360):

0

0175238a

I've done no software updates (and I don't allow software to auto-update), haven't changed any settings, haven't installed anything new, etc., but suddenly this happens after over a year of play without issues. 

Doesn't make any sense whatsoever.

__________________
The dustbunnies in my PC tower say "hi".
Rogue4Life is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 05:26 PM   #29
Einzelhaft Narynn

Loremaster
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 4
Default

Just for the record, I get these *ALL* the time, too. Especially bad now in Qeynos since the update. Happens on both of my computers.

Einzelhaft Narynn is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 12:02 PM   #30
quiarrah

Loremaster
quiarrah's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 371
Default

I too am getting these errors. I am on Splitpaw. I have done everything here, and even re-downloaded the game. Not even 4 minutes into it this morning in Elddar Grove, I got the error.

At first when I first started getting them, I thought it was because I had shadows turned on so I turned them off. Itt seemed to work for awhile. . . . but then started back up again just recently. .with the last patch.

FIX THIS NOW! Find out what it is and FIX it! I do not want to have to go to WOW forever!

__________________
quiarrah is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:26 PM.

vBulletin skin by: CompleteGFX.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All threads and posts originally from the EQ2 and Station forums operated by Sony Online Entertainment. Their use is by express written permission.