EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire

 

Go Back   EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire > EverQuest II > The Development Corner > Developer Roundtable
Members List Search Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 05-24-2010, 08:04 PM   #1
Kiara

Community Relations
Kiara's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,359
Default

Greetings all!

The much anticipated game update Halas Reborn is here!  You can view the notes for this update and leave your feedback in this thread! 

As always, please remember that your feedback needs to follow the forum posting guidelines and be constructive and polite (although not necessarily positive).

Thank you and happy gaming!

Kiara is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 08:39 PM   #2
Gninja

The Dev Gnome
Gninja's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,664
Default

First omg! SMILEY Looking forward to it!

Gninja is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:44 PM   #3
falorpatrick

Scholar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Default

Im having a problem with the update it wont copy into my Sony folder for some reason, and on top of that I just reactivated my account yesterday. Can anyone help me out, or has anybody else had the same problem?

This is what it says:

There was a problem moving C:ProgramDataSony Online EntertainmentInstalled GamesEverQuest IIlp_tempEverQuest2.exe_delta_9231_330.patched to C:ProgramDataSony Online EntertainmentInstalled GamesEverQuest IIEverQuest2.exe. Please make sure the game is not running.

I am using Windows 7 if that makes any difference.

falorpatrick is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:46 PM   #4
Eezel

Elder
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 48
Default

using the /exit command or quit to desktop command creates an application error box asking to look for a solution. Also using torches and such have no effect with shader 3.0 enabled.

Cloaks some of them appear to be highly metal when moving

Eezel is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:47 PM   #5
Shareana

Lead Volunteer Moderator
Shareana's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3,921
Default

falorpatrick wrote:

Im having a problem with the update it wont copy into my Sony folder for some reason, and on top of that I just reactivated my account yesterday. Can anyone help me out, or has anybody else had the same problem?

This is what it says:

There was a problem moving C:ProgramDataSony Online EntertainmentInstalled GamesEverQuest IIlp_tempEverQuest2.exe_delta_9231_330.patched to C:ProgramDataSony Online EntertainmentInstalled GamesEverQuest IIEverQuest2.exe. Please make sure the game is not running.

I am using Windows 7 if that makes any difference.

Did you run it as admin?  Perhaps you should post this within the tech forums...  I will see if I can run a search on that error though.

__________________
|| Forum Guidelines || Knowledge Base || Tech Support ||






Shareana is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:49 PM   #6
falorpatrick

Scholar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Default

and yeah I did run as admin, but still the same thing... not sure where to post this either, Im only on my second month of my account and ty btw for helping me search for it.

falorpatrick is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:49 PM   #7
Alteri_1

Loremaster
Alteri_1's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: NYC
Posts: 110
Default

In reading the patch notes, I failed to notice any mention of the Druid Rings reactivation.  Was this simply omitted, or was it not brought in with this patch?

__________________


Alteri_1 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:52 PM   #8
falorpatrick

Scholar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Default

okay well oddly enough, It worked after not working for like 30+ attempts... but ty for your help tho

falorpatrick is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:52 PM   #9
Scampy
Server: Nagafen
Guild: Nexus
Rank: Slack Raider

Loremaster
Scampy's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 51
Default

Hey all i was told that the Battlegrounds would be avilible for levels 30 and over but when i tried to enter Bgs on my lvl40 Defiler it said The Battlegrounds were unavilible can anyone please help i would really like to try and do Bg's knowing i wont be going up against mythicals all the time and accuatly haveing fun with people with equal gear ty

Scampy is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:53 PM   #10
EQPrime

Loremaster
 
Join Date: Dec 2005
Location: Massachusetts
Posts: 702
Default

You forgot to mention the huge ginormous nerf to Fury and Mystic mythicals with this patch.  It must have been a minor oversight...  Good work.

__________________
Uguv - Templar/Armorer/Transmuter
Pequeno - Dirge/Alchemist/Tinkerer
Reeep - Brigand
Arbre - Warden/Sage
Flippyfloppies - OP SK
Amplify - Troubadour

Slege
Mistmoore
EQPrime is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:54 PM   #11
Hamervelder

Loremaster
Hamervelder's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,585
Default

There is a druid ring event in in Nektulos Forest.

My feedback:  I abhor the decision to disable Qeynos and Freeport as starting cities.  The design team's collective disinterest in player feedback on this issue is disheartening, to put it mildly.

__________________
Elhonas

Warden of Mayhem, Antonia Bayle
Hamervelder is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:57 PM   #12
Nightcapped

Lorekeeper
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default

[email protected] wrote:

You forgot to mention the huge ginormous nerf to Fury and Mystic mythicals with this patch.  It must have been a minor oversight...  Good work.

Do you really think they are going to mention that?

Nightcapped is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:03 PM   #13
thephantomposter

Loremaster
thephantomposter's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 573
Default

The splash page looks great but when I go to create a toon, even a Barbarian, I get no Halas, just Kelethin, Neriak and Timorous Deep.

I logged in on another toon, when I go to travel all I get is a map with nothing on it and 2 black boxes on the bottom of it. Maybe because of Fetish UI? Gonna have to search :0)

thephantomposter is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:12 PM   #14
Shareana

Lead Volunteer Moderator
Shareana's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3,921
Default

thephantomposter wrote:

The splash page looks great but when I go to create a toon, even a Barbarian, I get no Halas, just Kelethin, Neriak and Timorous Deep.

I logged in on another toon, when I go to travel all I get is a map with nothing on it and 2 black boxes on the bottom of it. Maybe because of Fetish UI? Gonna have to search :0)

You may want to check the EQ2interface forums for assistance with the pop up window...

__________________
|| Forum Guidelines || Knowledge Base || Tech Support ||






Shareana is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:19 PM   #15
Lalanu

Loremaster
Lalanu's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 12
Default

thephantomposter wrote:

The splash page looks great but when I go to create a toon, even a Barbarian, I get no Halas, just Kelethin, Neriak and Timorous Deep.

I logged in on another toon, when I go to travel all I get is a map with nothing on it and 2 black boxes on the bottom of it. Maybe because of Fetish UI? Gonna have to search :0)

To fix the travel :

Edit Fetish/eq2ui_popup.xml and add the following line at the bottom of the file before the /Page

Code:
eq2ui_popup_travelmap.xml

So the end of the xml file should look like this.

Code:
eq2ui_popup_travelmap.xml  

As far as creating a new toon switch the the default UI for now to create one then switch back after until the author can patch the UI

__________________

Lalanu is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:19 PM   #16
JAEnox

Lord
 
Join Date: May 2010
Posts: 23
Default

[email protected] Bayle wrote:

There is a druid ring event in in Nektulos Forest.

My feedback:  I abhor the decision to disable Qeynos and Freeport as starting cities.  The design team's collective disinterest in player feedback on this issue is disheartening, to put it mildly.

Add me to the list of players disgusted and disheartened by this decision and the complete disinterest shown by the devs to this issue.  

JAEnox is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:33 PM   #17
thephantomposter

Loremaster
thephantomposter's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 573
Default

Lalanu wrote:

thephantomposter wrote:

The splash page looks great but when I go to create a toon, even a Barbarian, I get no Halas, just Kelethin, Neriak and Timorous Deep.

I logged in on another toon, when I go to travel all I get is a map with nothing on it and 2 black boxes on the bottom of it. Maybe because of Fetish UI? Gonna have to search :0)

To fix the travel :

Edit Fetish/eq2ui_popup.xml and add the following line at the bottom of the file before the /Page

Code:
eq2ui_popup_travelmap.xml

So the end of the xml file should look like this.

Code:
eq2ui_popup_travelmap.xml   

As far as creating a new toon switch the the default UI for now to create one then switch back after until the author can patch the UI

TY, did find that and it fixed the maps. Now I need to find out which XML file is creation screen, more searching ...

thephantomposter is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:40 PM   #18
Guleipho
Server: Antonia Bayle
Guild: Restoration
Rank: Researcher

Loremaster
Guleipho's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 91
Default

From what I read ...

1. There will be a quest to "build" a druid ring in/at New Halas.

2. The current druid rings will still work. However, clicking on a Tunare bush will show you a list on where you can go.

In the patch itself, I'm not overly impressed. From the "hype" pages I read and images I saw, I found it funny there seems to be only 3 bararians in New Halas. I'm also not too into the 'dorky' kitten we're supposed to get if we log in between May 25 - 28.

It does bring back fond memories of EQ1. Though I won't have my beloved shaman, I'll be aiming for a mystic or a berserker.

__________________
The jokers get posted, while the winners get shafted ...
Guleipho is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:42 PM   #19
VikingGamer

Lord
VikingGamer's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 245
Default

JAEnox wrote:

[email protected] Bayle wrote:

There is a druid ring event in in Nektulos Forest.

My feedback:  I abhor the decision to disable Qeynos and Freeport as starting cities.  The design team's collective disinterest in player feedback on this issue is disheartening, to put it mildly.

Add me to the list of players disgusted and disheartened by this decision and the complete disinterest shown by the devs to this issue.  

I have a friend who is brand new to the game in the few weeks. He started two new toons last night on the Queen's Colony. I asked him about it. He said he couldn't stand the other starting areas. He wasn't even aware of the change to come today and he wasn't at all happy to hear about it. I hope he ends up enjoying Frostfang since that is all he will have left. Great first impression.

But on the upside "I" enjoy Frostfang. Halas is great. The new housing is the best yet. The travel revamp gets a 9 out of 10 and only lost that 1 point because of the Globe in land locked Kelethin while all the rest are at the ends of docks. Nice to have glide on "flying" mounts. And I am very pleased to hear that more quests are being added to the new endgame zones though it will be a while before I get there.

__________________
It is not enough to defeat our enemies,

we must crush their will to even fight.

Then our children may know peace.
VikingGamer is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:46 PM   #20
thatonepersonx

Augur
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 32
Default

Pretty freaking horrible so far.

http://forums.station.sony.com/eq2/...topic_id=477390 is a serious issue that has yet to even be addressed. Everyone was quick to defend the marketplace mount, and other non-issues, but something serious like this goes unaddressed. 

Will play BG again once this is fixed.

thatonepersonx is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:51 PM   #21
Guleipho
Server: Antonia Bayle
Guild: Restoration
Rank: Researcher

Loremaster
Guleipho's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 91
Default

thatonepersonx wrote:

Pretty freaking horrible so far.

http://forums.station.sony.com/eq2/...topic_id=477390 is a serious issue that has yet to even be addressed. Everyone was quick to defend the marketplace mount, and other non-issues, but something serious like this goes unaddressed. 

Will play BG again once this is fixed.

As being a WoW player, and now taking a bit of a break, I was surprised that EQ2 had a BG.

When I looked it up on the forums here, I had to chuckle, as in WoW the BG doesn't work 80% of the time and it seems to have problems here too.

__________________
The jokers get posted, while the winners get shafted ...
Guleipho is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:53 PM   #22
EQPrime

Loremaster
 
Join Date: Dec 2005
Location: Massachusetts
Posts: 702
Default

Nightcapped wrote:

[email protected] wrote:

You forgot to mention the huge ginormous nerf to Fury and Mystic mythicals with this patch.  It must have been a minor oversight...  Good work.

Do you really think they are going to mention that?

Shrug, they mentioned the fix for Reaver.

I can't say I'm surprised though.  They completely ignored the player feedback regarding fury/mystic mythical nerfs, the removal of the 2 decent starting zones, the BG armor upgrades, etc.

Edit: On a positive note, I'm hoping the new raid zones are somewhat interesting.  I know Gninja has been working closely with the players on test to try to make the Icy Keep zone interesting and of appropriate difficulty.  I'm not excited about them reusing the same zone yet again, but it's pretty typical of how they usually work.  I plan on running it tonight so we'll see.  Crossing my fingers for now!

__________________
Uguv - Templar/Armorer/Transmuter
Pequeno - Dirge/Alchemist/Tinkerer
Reeep - Brigand
Arbre - Warden/Sage
Flippyfloppies - OP SK
Amplify - Troubadour

Slege
Mistmoore
EQPrime is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 03:03 PM   #23
thatonepersonx

Augur
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 32
Default

[email protected] Bayle wrote:

thatonepersonx wrote:

Pretty freaking horrible so far.

http://forums.station.sony.com/eq2/...topic_id=477390 is a serious issue that has yet to even be addressed. Everyone was quick to defend the marketplace mount, and other non-issues, but something serious like this goes unaddressed. 

Will play BG again once this is fixed.

As being a WoW player, and now taking a bit of a break, I was surprised that EQ2 had a BG.

When I looked it up on the forums here, I had to chuckle, as in WoW the BG doesn't work 80% of the time and it seems to have problems here too.

Haha yeah. As an ex-WoW player, I can say I greatly prefer their not-nearly-as-broken BGs to EQ2s. 

thatonepersonx is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 03:04 PM   #24
Rayne Singer

Loremaster
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 52
Default

After the first 10 mins of touring New Halas..I really loved the new player housing.  COMPLETELY DISAPPOINTED IN THE GUILD HALL.  after seeing the other housing I couldn't wait to see the guildhall.  What a lazy cop out. very disappointed.

Rayne Singer is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 03:07 PM   #25
Bre

General
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 53
Default

Shader 3 causes everything to appear very very dark.  Is anyone else experiencing this?

__________________
Bre is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 03:15 PM   #26
Triyton

Loremaster
Triyton's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 170
Default

Brend wrote:

Shader 3 causes everything to appear very very dark.  Is anyone else experiencing this?

Yes, especially indoors, where torch light doesn't carry very far.  I turned up minimum ambient lighting some, but it doesn't seem to have helped.

__________________
---------------------------------------------------------------------------Â*Â*Â*
Â* There is truth in your fiction, and fiction in your truth.
---------------------------------------------------------------------------
Triyton is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 03:22 PM   #27
JAEnox

Lord
 
Join Date: May 2010
Posts: 23
Default

Brend wrote:

Shader 3 causes everything to appear very very dark.  Is anyone else experiencing this?

Yes, the bags are so dark it is hard to tell what is in your inventory.  I moved my gamma to max to try to compensate.  I think there is a setting to turn off shader 3.0, I will be using it.

JAEnox is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 03:30 PM   #28
Alvane
Server: Unrest
Guild: Old Timer Guild
Rank: Member

Loremaster
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2,363
Default

[email protected] Bayle wrote:

In the patch itself, I'm not overly impressed. From the "hype" pages I read and images I saw, I found it funny there seems to be only 3 bararians in New Halas. I'm also not too into the 'dorky' kitten we're supposed to get if we log in between May 25 - 28.

It does bring back fond memories of EQ1. Though I won't have my beloved shaman, I'll be aiming for a mystic or a berserker.

Don't ferget - New Halas is NOT the old Halas of your memories. It was destroyed, totally. It was rebuilt by dwarfs - not barbarians. SoE perhaps should have given it an entire new name such as Dwarf City! SMILEY

Alvane is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 03:46 PM   #29
thephantomposter

Loremaster
thephantomposter's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 573
Default

thephantomposter wrote:

Lalanu wrote:

thephantomposter wrote:

The splash page looks great but when I go to create a toon, even a Barbarian, I get no Halas, just Kelethin, Neriak and Timorous Deep.

I logged in on another toon, when I go to travel all I get is a map with nothing on it and 2 black boxes on the bottom of it. Maybe because of Fetish UI? Gonna have to search :0)

To fix the travel :

Edit Fetish/eq2ui_popup.xml and add the following line at the bottom of the file before the /Page

Code:
eq2ui_popup_travelmap.xml

So the end of the xml file should look like this.

Code:
eq2ui_popup_travelmap.xml    

As far as creating a new toon switch the the default UI for now to create one then switch back after until the author can patch the UI

TY, did find that and it fixed the maps. Now I need to find out which XML file is creation screen, more searching ...

So I found this http://www.eq2interface.com/forums/...ead.php?t=14129 these were the files changed. I just renamed the ones in my Fetish ui folder so that the default ui ones would work again.

thephantomposter is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 03:46 PM   #30
Lera

Loremaster
Lera's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 661
Default

[email protected] wrote:

Don't ferget - New Halas is NOT the old Halas of your memories. It was destroyed, totally. It was rebuilt by dwarfs - not barbarians. SoE perhaps should have given it an entire new name such as Dwarf City!

I agree with the previous posters who are very disappointed about the removal of the isles, and I like the story about the new player who liked them. What some people find boring, others don't, and there are plenty of ways to discourage new players from choosing the isles while leaving them in for people who find them fun - as I do, who just spend eight or nine hours last night doing both of them one last time, and had quite a bit of fun with a storyline that's actually related to the city - the Freeport isle is was better, but Queen's Colony is was still enjoyable, particularly since I play mainly on the good side, and my main character, although starting in Freeport, I always intended to play a paladin.

So with that, rather than getting into the whole Halas/New Halas thing, I'll just call the new city Not-Qeynos.

__________________
Lera is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:27 PM.

vBulletin skin by: CompleteGFX.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All threads and posts originally from the EQ2 and Station forums operated by Sony Online Entertainment. Their use is by express written permission.