EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire

EQ2 Forum Archive @ EQ2Wire (https://archive.eq2wire.com//index.php)
-   Connection Support (https://archive.eq2wire.com//forumdisplay.php?f=2638)
-   -   Beta crashing on launch (https://archive.eq2wire.com//showthread.php?t=523166)

Ryptide 10-22-2012 04:45 PM

<p>Everything appears as normal.  Launcher updated, validated files, click play new screen pops up that's all black and then the game crashes.  I can log into live without any issues.</p>

Ryptide 10-22-2012 04:56 PM

<p>In my betaserver folder i found an alert log with the following</p><p><p>build="SOEBuild=9271" version="SOEVersionString=2012/10/15 23:00:23" build_type="USER OPTIMIZED" ls_address="none" zone="<None>" loc="  0.00   0.00   0.00" performance="3" alert="G:deveq2frameworkvdlVdlErr.cpp(85): (VDL Parser) runtimevdl/cbaseclasses.vdl(22) : Error, File not found, runtimevdl/soemote.vdl.</p><p>"</p></p><p>Not sure if that helps or not..</p>

Ryptide 10-22-2012 07:53 PM

<p>Any help at all would be greatly appreciated.</p>

ZUES 10-22-2012 07:56 PM

<p>Same thing happened to a friend and I. Im guessing they took the server down.</p>

Ryptide 10-23-2012 01:26 AM

<p><cite>ZUES wrote:</cite></p><blockquote><p>Same thing happened to a friend and I. Im guessing they took the server down.</p></blockquote><p>Except it's happening while the beta servers are up.</p>

Ryptide 10-23-2012 02:40 PM

<p>More info.. for each time the game crashes on launch there are actually two alerts placed in the alert log file in the BetaServer folder.</p><p><p>build="SOEBuild=9279" version="SOEVersionString=2012/10/21 22:59:44" build_type="USER OPTIMIZED" ls_address="none" zone="<None>" loc="  0.00   0.00   0.00" performance="3" alert="G:deveq2frameworkvdlVdlErr.cpp(85): (VDL Parser) runtimevdl/cbaseclasses.vdl(21) : Error, File not found, runtimevdl/services.vdl."</p><p>build="SOEBuild=9279" version="SOEVersionString=2012/10/21 22:59:44" build_type="USER OPTIMIZED" ls_address="none" zone="<None>" loc="  0.00   0.00   0.00" performance="3" alert="G:deveq2frameworkvdlVdlErr.cpp(85): (VDL Parser) runtimevdl/cbaseclasses.vdl(22) : Error, File not found, runtimevdl/soemote.vdl."</p></p>

Denon 10-23-2012 03:02 PM

<p>Same exact thing - screen goes black and then it just stays black....</p><p>Looks like my log is also the same:</p><p>build="SOEBuild=9279" version="SOEVersionString=2012/10/21 22:59:44" build_type="USER OPTIMIZED" ls_address="none" zone="" loc="  0.00   0.00   0.00" performance="3" alert="G:deveq2frameworkvdlVdlErr.cpp(85): (VDL Parser) runtimevdl/cbaseclasses.vdl(21) : Error, File not found, runtimevdl/services.vdl."build="SOEBuild=9279" version="SOEVersionString=2012/10/21 22:59:44" build_type="USER OPTIMIZED" ls_address="none" zone="" loc="  0.00   0.00   0.00" performance="3" alert="G:deveq2frameworkvdlVdlErr.cpp(85): (VDL Parser) runtimevdl/cbaseclasses.vdl(22) : Error, File not found, runtimevdl/soemote.vdl."</p>

Nitini 10-23-2012 03:34 PM

<p>I am having same issue IS there a fix</p>

Ryptide 10-23-2012 05:10 PM

<p>Try clicking the everquest.exe inside your beta folder.  If you got the same error I did it was a Dx9 dll file that was missing.  I went to the Microsoft site and downloaded and installed the updater for version Dx 9c and earlier versions.  After I did that I can log into both live and beta without any issues.</p>

Hordolin Awanagin 10-23-2012 06:11 PM

<p>More info, solution, and dev post.</p><p><a href="http://forums.station.sony.com/eq2/posts/list.m?topic_id=523170">http://forums.station.sony.com/eq2/...topic_id=523170</a></p>

TSR-AlexS 10-29-2012 10:19 PM

<p>Please refer to the link the last poster provided above ^.</p>


All times are GMT. The time now is 02:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All threads and posts originally from the EQ2 and Station forums operated by Sony Online Entertainment. Their use is by express written permission.