PDA

View Full Version : Server Stats on Your Web Page


Buc
11-08-2005, 07:04 PM
<DIV>Well, there might be better feed for server stats, but I couldn't find one. So I created simple one using on my webisite and offer this to users of my site. It's a Japanese language webiste but server stats are definitely in English. So just in case if anyone interested...... :smileyhappy:</DIV> <DIV> </DIV> <DIV><A href="http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_allstatus.php" target=_blank>http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_allstatus.php</A> (simple HTML to include with PHP or other program)</DIV> <DIV><A href="http://murox.net/eq2/eq2_allstatus_js.php" target=_blank>http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_allstatus_js.php</A> (more simple JS version...)</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>You can see all server status here including Japanese ones (Sebilis and Veksar). And the status will change within  <IMG src="http://eq2.ohvitae.net/eq2/images/status_0.gif"> <IMG src="http://eq2.ohvitae.net/eq2/images/status_1.gif"> <IMG src="http://eq2.ohvitae.net/eq2/images/status_4.gif"> and <IMG src="http://eq2.ohvitae.net/eq2/images/status_3.gif">(when it fails to retrieve stats".  Those stats information comes from web page which you can see on LP. So I can say it will show exact same stats as official one says :smileywink:</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>To include those files,</DIV> <DIV><STRONG><FONT color=#00cc00>Using JavaScript sample:</FONT></STRONG></DIV> <DIV><SPAN class=msg_source_code><SPAN class=text_smallest>Code:</SPAN><PRE><FONT color=#cc3300><script language="JavaScript" src="http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_allstatus_js.php"> </script></FONT></PRE></SPAN>Put this code anywhere you want to put stats. Server stat feed only contains HTML code starting "table" and ending with "/table".<BR></DIV> <DIV><FONT color=#00cc00><STRONG></STRONG></FONT> </DIV> <DIV><FONT color=#00cc00><STRONG>Using PHP sample:</STRONG></FONT></DIV><SPAN class=msg_source_code><SPAN class=text_smallest>Code:</SPAN><PRE><FONT color=#cc3300><? include ("http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_allstatus.php"); ?></FONT></PRE></SPAN> <DIV>If include doesn't work, you can use "@include" instead of "include". If you can't still include successfully, then try JS version <img src="/smilies/8a80c6485cd926be453217d59a84a888.gif" border="0" alt="SMILEY" /><BR> </DIV> <DIV><BR> </DIV> <DIV>If you just want to show only selected servers, you can use this one instead of above:</DIV> <DIV> </DIV> <DIV><A href="http://murox.net/eq2/eq2_status.php" target=_blank>http://<FONT color=#800080>eq2.ohvitae.net</FONT>/eq2/eq2_status.php</A></DIV> <DIV>(JS version here: <A href="http://murox.net/eq2/eq2_status_js.php" target=_blank>http://<FONT color=#800080>eq2.ohvitae.net</FONT>/eq2/eq2_status_js.php</A>)</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>You can specify server(s) to be listed with "sid" argument. For example,</DIV> <DIV><A href="http://murox.net/eq2/eq2_status.php?sid=1" target=_blank>http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_status.php?sid=1</A></DIV> <DIV>This shows server status for Antonia Bayle.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>When you want to show multiple server status, you can specify server no. separating with comma (,). For example,</DIV> <DIV><A href="http://murox.net/eq2/eq2_status.php?sid=4,10,11,20" target=_blank>http://<FONT color=#800080>eq2.ohvitae.net</FONT>/eq2/eq2_status.php?sid=4,10,11,20</A></DIV> <DIV>This shows server status for Blackburrow, Guk, Hightkeep and Oggok.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>The "sid" here is nothing to do with official information. Here's server and sid list:</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>1 Antonia Bayle</DIV> <DIV>2 Lucan DLere</DIV> <DIV>3 Befallen</DIV> <DIV>4 Blackburrow</DIV> <DIV>5 Butcherblock</DIV> <DIV>6 Crushbone</DIV> <DIV>7 Everfrost</DIV> <DIV>8 Faydark</DIV> <DIV>9 Grobb</DIV> <DIV>10 Guk</DIV> <DIV>11 Highkeep</DIV> <DIV>12 Innothule</DIV> <DIV>13 Kithicor</DIV> <DIV>14 Lavastorm</DIV> <DIV>15 Mistmoore</DIV> <DIV>16 Najena</DIV> <DIV>17 Nektulos</DIV> <DIV>18 Neriak</DIV> <DIV>19 Oasis</DIV> <DIV>20 Oggok</DIV> <DIV>21 Permafrost</DIV> <DIV>22 Steamfont</DIV> <DIV>23 Toxxulia</DIV> <DIV>24 Unrest</DIV> <DIV>25 Shadowhaven</DIV> <DIV>26 The Bazaar</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Finally, to adopt to your web page, there're some other arguments you can specify...</DIV> <DIV> - <STRONG>c</STRONG>: Text color</DIV> <DIV> - <STRONG>b</STRONG>: Background color</DIV> <DIV>You can use normal HTML HEX color code on this.</DIV> <DIV>For example of this,</DIV> <DIV><A href="http://murox.net/eq2/eq2_status.php?sid=10&c=FF0000&b=0000FF" target=_blank>http://<FONT color=#800080>eq2.ohvitae.net</FONT>/eq2/eq2_status.php?sid=10&c=FF0000&b=0000FF</A></DIV> <DIV>This shows stats for Guk, text color is Red and Background is Blue. (I don't like this combination at all.... but just for an example :smileywink<img src="/smilies/3b63d1616c5dfcf29f8a7a031aaa7cad.gif" border="0" alt="SMILEY" /></DIV> <DIV> </DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Thanks for reading :smileyvery-happy:</DIV> <DIV> </DIV> <DIV> </DIV> <DIV><STRONG><FONT color=#ff9900>***Updates - November 11th 2005***</FONT></STRONG></DIV> <DIV> <DIV>- Those two below (showing all stats) now support UK servers. FR/GE ones to be added when confirming Locked strings.</DIV> <DIV> <DIV>    <A href="http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_allstatus.php" target=_blank>http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_allstatus.php</A></DIV> <DIV>    <A href="http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_allstatus_js.php" target=_blank>http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_allstatus_js.php</A></DIV></DIV></DIV> <DIV>- UK server only status is now available:</DIV> <DIV>    <A href="http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_status_uk.php" target=_blank>http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_status_uk.php</A> <DIV>    <A href="http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_status_uk_js.php" target=_blank>http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_status_uk_js.php</A></DIV> <DIV>    You can specify server(s) to show. "sid" for UK servers are:</DIV> <DIV>        1: Runnyeye</DIV> <DIV>        2: Splitpaw</DIV> <DIV>    Example) <A href="http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_status_uk.php?sid=1" target=_blank>http://eq2.ohvitae.net/eq2/eq2_status_uk.php?sid=1</A>  (Runnyeye status)</DIV></DIV> <P>  <P> </P><p>Message Edited by Bucco on <span class=date_text>11-11-2005</span> <span class=time_text>04:11 AM</span>

Isand
11-08-2005, 07:30 PM
<DIV>Looks good but how about all the european Servers?</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Innovation    (german)</DIV> <DIV>Valor             (german)</DIV> <DIV>Storms          (french)</DIV> <DIV>Runnyeye      (english)</DIV> <DIV>Splitpaw        (english)</DIV> <DIV> </DIV> <DIV><img src="/smilies/3b63d1616c5dfcf29f8a7a031aaa7cad.gif" border="0" alt="SMILEY" /></DIV> <DIV> </DIV>

Buc
11-08-2005, 08:24 PM
<BR> <BLOCKQUOTE> <HR> Isandra wrote:<BR> <DIV>Looks good but how about all the european Servers?</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Innovation    (german)</DIV> <DIV>Valor             (german)</DIV> <DIV>Storms          (french)</DIV> <DIV>Runnyeye      (english)</DIV> <DIV>Splitpaw        (english)</DIV> <DIV> </DIV> <DIV><img src="/smilies/3b63d1616c5dfcf29f8a7a031aaa7cad.gif" border="0" alt="SMILEY" /></DIV> <DIV> </DIV><BR> <HR> </BLOCKQUOTE> <P><BR>Ouch!!:smileysurprised:</P> <P>Can you give me the URL for Euro LP (same as US one?)</P> <P>To check, launch LP and login, then right click on the Server Stat/Update Notes section (right main side), select Propeties and you can see the URL for that page.</P> <P>That will be something like this:</P> <P><A href="http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/en/updates_live.html" target=_blank>http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/en/updates_live.html</A> (this is US version)</P> <P>Also, need to know when you choose Euro-EN version, does it display all stats for Euro servers? Or, it's separated by languages...? When I could confirm those info, I believe I can add them.... (need to learn FR/GE strings when server is partly down and/or locked though)</P> <P>If US version can show Euro servers, I can just add sid's for them!!</P>

Liandra
11-09-2005, 03:59 PM
<DIV>EU- English</DIV> <DIV><A href="http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/uk/updates_live.html" target=_blank>http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/uk/updates_live.html</A></DIV> <DIV> </DIV> <DIV>French</DIV> <DIV><A href="http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/fr/updates_live.html" target=_blank>http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/fr/updates_live.html</A></DIV> <DIV> </DIV> <DIV>German</DIV> <DIV><A href="http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/de/updates_live.html" target=_blank>http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/de/updates_live.html</A></DIV> <DIV> </DIV> <DIV> </DIV>

Bad_Mojo
11-09-2005, 11:47 PM
<DIV>Considering that the official server status page is currently unavailable, I'm guessing you got a hit on your hands there!  If it's stable and accurate as well as fast, you are my new source for server status :smileywink:</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Great job!</DIV>

Buc
11-10-2005, 10:20 PM
<BR> <BLOCKQUOTE> <HR> Liandra wrote:<BR> <DIV>EU- English</DIV> <DIV><A href="http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/uk/updates_live.html" target=_blank>http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/uk/updates_live.html</A></DIV> <DIV> </DIV> <DIV>French</DIV> <DIV><A href="http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/fr/updates_live.html" target=_blank>http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/fr/updates_live.html</A></DIV> <DIV> </DIV> <DIV>German</DIV> <DIV><A href="http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/de/updates_live.html" target=_blank>http://patch.everquest2.com:7010/patch/eq2/motd/de/updates_live.html</A></DIV> <DIV> <HR> </DIV></BLOCKQUOTE> <P>Thanks Liandra for this!!:smileyvery-happy:</P> <P>I'm gonna try to add them then.... While I'm assuming UK one should be same as US one, but does anyone knows French and German strings when server is Locked?</P> <P>For example; if Guk is Locked, this page will say:</P> <P><STRONG><FONT color=#ff0033>Guk   Locked</FONT></STRONG></P> <P><FONT color=#ffffff></FONT>I can manage "UP" and "DOWN", but need to find how does it say "Locked" in French/German languages!<BR></P>

Buc
11-10-2005, 10:22 PM
<BR> <BLOCKQUOTE> <HR> Bad_Mojo wrote:<BR> <DIV>Considering that the official server status page is currently unavailable, I'm guessing you got a hit on your hands there!  If it's stable and accurate as well as fast, you are my new source for server status :smileywink:</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Great job!<BR> <HR> </DIV></BLOCKQUOTE> <P>Thanks Bad_Mojo!</P> <P>This tool is referring to the HTML page which you can see them on LP (You can see some URL's above). So when server stat won't be changed on LP, this one won't be changed as well...... *sorry for that!!*  :smileysurprised:<BR></P>