PDA

View Full Version : House Moving FAQ?


Vulkan_NTooki
12-21-2010, 06:23 AM
<p>Can someone guide me to a FAQ about moving houses?</p><p>I have a 5 room with tons of stuff, and 6 full boxes in the house vault, and Im worried about all the stuff that I placed with alts (that are now deleted) and stuff I paid to have placed from others, etc..</p><p>Any1 know if the normal item count expander(crafted) is stackable with the 200 item count expander from station cash?</p><p>Wanna make my new Mistmoore Estate to 1100 items if its possible.. <img src="/smilies/8a80c6485cd926be453217d59a84a888.gif" border="0" alt="SMILEY" /></p>

Afista
12-21-2010, 06:41 AM
<p><cite>[email protected] wrote:</cite></p><blockquote><p>Any1 know if the normal item count expander(crafted) is stackable with the 200 item count expander from station cash?</p><p>Wanna make my new Mistmoore Estate to 1100 items if its possible.. <img src="/eq2/images/smilies/8a80c6485cd926be453217d59a84a888.gif" border="0" /></p></blockquote><p>I'm not sure about the other part of your question, but this is a yes. They are stackable and it will go to 1100 for the MM Estate.</p>

Andowen
12-21-2010, 08:01 AM
<p><cite>[email protected] wrote:</cite></p><blockquote><p>I have a 5 room with tons of stuff, and 6 full boxes in the house vault, and Im worried about all the stuff that I placed with alts (that are now deleted) and stuff I paid to have placed from others, etc..</p></blockquote><p>Since the question about the expanders already was answered I'll take on one of the other questions <img src="/smilies/69934afc394145350659cd7add244ca9.gif" border="0" alt="SMILEY" /></p><p>No-trade items, and other items, that belong to other characters (even deleted characters) will be moved to your new house and placed in your moving crate, just like any other items you may have. I've never had any problems with it anyway, they even moved servers with me several times <img src="/smilies/3b63d1616c5dfcf29f8a7a031aaa7cad.gif" border="0" alt="SMILEY" /></p><p>It's been a while since I moved houses last and I can't recall if you need to clean out the house vault or not before you move. I'd like to know the answer to this too, so maybe someone else have an answer to this?</p>

NightGod473
12-21-2010, 08:35 AM
<p>You don't have to clean out the vault, or anything for that matter. Not sure how it is handled if you move to a smaller house, but at least with one the same size or bigger, no cleaning out is needed.</p>

Katz
12-21-2010, 09:50 AM
<p>I have a question.  Since  you can store things in your moving crate now, what happens if you for example have a full moving crate AND a full house? </p>

Rijacki
12-21-2010, 12:46 PM
<p><cite>NightGod473 wrote:</cite></p><blockquote><p>You don't have to clean out the vault, or anything for that matter. Not sure how it is handled if you move to a smaller house, but at least with one the same size or bigger, no cleaning out is needed.</p></blockquote><p>If you move to a house with fewer vault spaces (either a smaller house or before you apply the vault expander), the last slots of the broker and vault will be inaccessible until you remove ones that are accessible. They'll be red in the interface. The stuff, though, will stay intact until you can access them.</p>

Senya
12-21-2010, 06:37 PM
<p><cite>Katz wrote:</cite></p><blockquote><p>I have a question.  Since  you can store things in your moving crate now, what happens if you for example have a full moving crate AND a full house? </p></blockquote><p>If you move into a house of the same size it all moves with you.  If you have expanders on your current house though you'll have to get your item count down to <span style="text-decoration: underline;">below</span> (house + crate) count of new house. </p><p>For example you currently have a house in Qeynos at 4 Bayle Court.  The base is 700, but you have both the crafted and marketplace expander allowing you to have 1,000 items in house and 1,000 items in crate. </p><p>You want to move into a house in Freeport, at 1 Compassion Rd.  The base is the same 700, but because you have expanders you'll need to get the item count down to under 1,400 total between house and crate because until you actually buy the Freeport house there are no expanders applied. </p><p>Keep in mind that books *do* count in the crate, but *do not count while placed*in the house, so if you have 1,000 house (1,067 actual) and 1,000 crate you'd need to reduce item count by 667 to account for the books, because following a move every item gets packed into a crate.</p>

Rijacki
12-21-2010, 06:57 PM
<p><cite>Senya wrote:</cite></p><blockquote><p><cite>Katz wrote:</cite></p><blockquote><p>I have a question.  Since  you can store things in your moving crate now, what happens if you for example have a full moving crate AND a full house? </p></blockquote><p>If you move into a house of the same size it all moves with you.  If you have expanders on your current house though you'll have to get your item count down to <span style="text-decoration: underline;">below</span> (house + crate) count of new house. </p><p>For example you currently have a house in Qeynos at 4 Bayle Court.  The base is 700, but you have both the crafted and marketplace expander allowing you to have 1,000 items in house and 1,000 items in crate. </p><p>You want to move into a house in Freeport, at 1 Compassion Rd.  The base is the same 700, but because you have expanders you'll need to get the item count down to under 1,400 total between house and crate because until you actually buy the Freeport house there are no expanders applied. </p><p>Keep in mind that books *do* count in the crate, but *do not count while placed*in the house, so if you have 1,000 house (1,067 actual) and 1,000 crate you'd need to reduce item count by 667 to account for the books, because following a move every item gets packed into a crate.</p></blockquote><p>Now that the two counts are separate (house and crate), unless you've reached max in the house, you can do a Move from the crate vs Retrieve to put an item into the house directly from the crate. However, probably due to the old combined limit, if the crate is overfull for the curent limit in the house, if you Retrieve you cannot place the item in the house until the crate is below the max #.</p><p>If you had an extended before you moved or if you're moving from a bigger house to a smaller, you will want to get an expander applied as soon as possible *nod*. Remember the crafted one stacks with a bought one but the SC bought ones don't stack with each other. The most you can get is +300 (+100 from crafted, +200 from SC).</p>

Andowen
12-22-2010, 08:16 AM
<p>Isn't the SC expander supposed to move with you?</p><p>Or do you have to re-apply the SC expander in the new house?</p><p>Anyone tried moving with one applied to their home?</p>

Senya
12-22-2010, 09:12 AM
<p><cite>Rijacki wrote:</cite></p><blockquote><p>Now that the two counts are separate (house and crate)</p></blockquote><p>Someone in home show had this problem the other day.  They were moving from a full house (house AND crate) into a Mistmoore Crag Estate.  They could not buy the house until their item count was <strong>below</strong> 1,600 items.  At 1,600 he/she still couldn't move into the house.  Once it dipped just below 1,600 total items then they could.  As soon as the house was officially theirs I imagine their expander took effect making their limits 1,000 and 1,000.</p>