PDA

View Full Version : Render Mounts Option / Command?


ValdacilFelagund
05-26-2010, 09:42 PM
<p>I know that just about every setting in the Options Panel has a / command associated with it.  For instance, Cloth Sim can be toggled on/off via "/r_particle_cloth 0" and "/r_particle_cloth 1".  Has anyone figured out (or extracted from the .exe) what the / command for the Render Mounts option is yet?  I'd like to be able to change the setting via a macro and I'm sure it can be done, just need to know the / command for it.</p>

Karelyn
05-27-2010, 06:52 AM
<p>/suspend_mount_mode <em>N</em></p><p>Where N is one of the following values :</p><p>0 - Mount always visible</p><p>1 - Mount hidden in combat</p><p>2 - Mount always hidden</p>

Deidre
05-27-2010, 08:32 AM
<p>Thanks for providing the information to hide the mount. If it's going to disappear every time I fight like it did for the short time I played WoW (one of the reasons I felt the WoW game mechanics were lacking), I'd rather not have it visible as I severely disliked the way disappearing mounts behaved in WoW (and are now behaving in EQ2). Game mechanics is among the many reasons I was playing EQ2 instead of WoW. It does seem that the longer I play EQ2 (I've played since the first week EQ2 came out) the more WoW elements they incorporate into this game and that concerns me. If I wanted to play WoW, I'd pay Blizzard.</p>

Jaremai
05-27-2010, 09:01 AM
<p><cite>Karelyn wrote:</cite></p><blockquote><p>/suspend_mount_mode <em>N</em></p><p>Where N is one of the following values :</p><p><span style="color: #ffff00;"><strong>0 - Mount always visible</strong></span></p><p>1 - Mount hidden in combat</p><p>2 - Mount always hidden</p></blockquote><p>Highlighted for emphasis to address your concern.</p>

Zutan
05-27-2010, 09:54 AM
<p>You can also find the option to change it in the Display options under Animation.  If you keep them ALWAYS visible you dont pop off the mount during combat, but you are stuck with the bad combat animations for mounted fighting.</p><p>Personally I prefer my characters look OFF the mount so I turned them completely off.</p>

ValdacilFelagund
05-27-2010, 11:26 AM
<p>Excellent!  Thank you for your response.  I'll test it out when I get home tonight.</p>

Boucu
05-27-2010, 11:31 AM
<p>I just found out about this myself, i have actually hidden my mounts. Its atleast better for those races too tall for some zones and cant see quest updates on the ground.</p>

Yimway
05-27-2010, 11:42 AM
<p>How ironic is it they offer mount hiding a week after the $25 mount?</p><p>But seriously, yay for listening to player feedback that has been asking for this display option for years.</p><p>Maybe we can get a /suspend_lon_mode and a /suspend_sc_mode to hide all those particles/pixels as well <img src="/smilies/8a80c6485cd926be453217d59a84a888.gif" border="0" alt="SMILEY" /></p>